eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Őslénykövületekre bukkant a strandon egy kisfiú

Több mit félmillió éves kövületeket fedezett fel Martín Landini argentin kisfiú kedden egy Mar del Platához közeli strandon, a város egyik múzeumának szakértői első vizsgálataik nyomán óriási tudományos jelentőséget tulajdonítanak a leletnek.

A Lorenzo Scaglia Természettudományi Múzeum szerdán Facebook-oldalán is megerősítette hírt.

Amint a kisfiú szülei elmondták az EFE hírügynökségnek, egy kis "őslénytani kirándulásra" indultak a fosszíliákban gazdag Mar del Plata-i partra, és amikor Martín felfedezte a rengeteg csontot, értesítették a múzeumot.

"Általában az egész család indul kövületeket keresni, de két fiú, Martin és bátyja, a nyolcéves Nicolás ért a dolgokhoz, mióta a múzeumban részt vettek egy paleontológiai előadáson" - magyarázta Inés Cordero, Martín édesanyja.

A szülők meglepődtek, milyen nagy jelentőségű leletegyüttesre bukkant a kisebbik fiú, bár nem ez volt az első eset, hogy fosszíliákra akadt a partokon. Az anya szerint mindig ugyanúgy történik: ha valaki talál valami érdekeset, küld egy fotót a múzeumnak és nem nyúl a "kincshez".

"A kicsi nagyon örült, mert mindig a bátyja találta eddig a maradványokat" - mesélte Inés, aki emlékeztetett, hogy ugyan a part telis-tele kövületekkel, az emberek erről nem nagyon tudnak.

Martín telefonja után a Lorenzo Scaglia szakemberei kimentek a helyszínre és a maradványokat elszállították a múzeumba, ahol Matías Taglioretti paleontológusra várnak a további vizsgálatok, így a pontos kormeghatározás is.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×