eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Új varánuszfajt fedeztek fel Indonéziában

Új varánuszfajra bukkant egy német biológus Indonéziában, a tudós a Talaud-szigeteken talált rá az eddig nem ismert példányokra - jelentették be hétfőn.

A bonni zoológiai kutatómúzeum munkatársa a Varans lirungensis nevet adta a hüllőfélének, amelynek felfedezése újabb bizonyítékot jelent Indonézia rendkívüli biológiai sokféleségére - számolt be a német intézet.

A múzeum tájékoztatása szerint az új varánusz a Talaud-szigeteken ismert, a parányi szigetcsoport Szulavézi és a Fülöp-szigetekhez tartozó Maluku-szigetek között fekszik. A Varans lirungensis utótagja arra a Lirung nevű helységre utal, ahol a német tudós rábukkant az új fajra. Az eddig ismeretlen varánuszt molekulárbiológiai eljárások révén határozták meg.

Erre a fajra is nagy veszélyt jelent azonban az állatcsempészés. "Mivel a varánuszok keresettek a nemzetközi állatcsempészek körében, a nagy arányú befogás miatt könnyedén eltűnhetnek ezek a kis szigeti populációk" - hívta fel a figyelmet az új fajt is fenyegető veszélyekre a múzeum igazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×