eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A magzatot is mérgezi a kipufogógáz

Túlságosan alacsony súllyal születhet a baba, ha az anya terhessége idején szennyezett levegőjű környezetben, például főútvonal mellett él - figyelmeztetnek amerikai tudósok. Ez különösen a terhesség első és utolsó három hónapjára igaz.

Amennyivel szennyezettebb levegőjű környezetben él a kismama  a terhesség első és utolsó három hónapjában, úgy nő az esélye annak, hogy a gyermeke kis súllyal születik majd.

David Rich epidemiológus, a kutatás vezetetője ugyanakkor hozzátette: még kutatják, mi az összefüggés a légszennyezettség és az alacsony születési súly között. A korábbi kutatások szerint talán a sejtek növekedését befolyásolja a légszennyezettség vagy csökkenti a magzatot tápláló oxigén és a tápanyagok mennyiségét.

A tudósok közel 336 ezer születést követtek nyomon 1999 és 2003 között, eközben napi gyakorisággal figyelték a légszennyezettséget New Jersey államban. A kicsi és nagyon kicsi újszülöttek édesanyja általában fiatal, kevésbé iskolázott, afro-amerikai gyökerei vannak, dohányzik, szegényebb környezetből érkezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×