eur:
389.16
usd:
362.24
bux:
68717.17
2024. május 8. szerda Mihály

A férfiak sokkal elnézőbbek egymással, mint a nők

Mivel a nők sokkal többet várnak nőkkel kialakított kapcsolataiktól, ezért aztán sokkal könnyebben csalódnak barátnőikben, mint a férfiak a haverokban, akik jóval elnézőbbek a nőknél - írja egy friss tanulmány.

A nők kevésbé toleránsak egymással, mint a férfiak egy új tanulmány szerint. A nők sokkal gyorsabban alkotnak negatív véleményt társaikról.

A bostoni Emmanuel College kutatói a főiskola férfi és női hallgatóit kérdezték arról, hogyan osztályoznák társaikat különböző helyzetekben. Például: hogyan ítélnék meg szobatársukat annak valamiféle negatív viselkedése esetén, ha előtte teljesen megbíztak benne. A nők sokkal kritikusabbak voltak, mint a férfiak, akik ellenben sokkal toleránsabbnak és megértőbbnek bizonyultak.

A nők ráadásul sokkal inkább hajlamosak arra, hogy másik szobába költözzenek, megszabaduljanak negatívan megítélt lakótársuktól. A tanulmány arra jut, a nők durvábbak társaikkal, mivel sokkal többet várnak nőtársaikkal kialakított baráti kapcsolataiktól, mint a férfiak a haveroktól.

"A nők egyszerűen súlyosabban ítélik meg a negatív információkat, eseményeket, cselekedeteket, mint a férfiak, mivel ez rombolja a kialakult intimitást. Az azonos neműekkel fenntartott kapcsolatok a nőknél ugyanis sokkal fontosabbak, mint a férfiaknál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×