eur:
388.96
usd:
363.6
bux:
68179.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Muszukajev Iszmail (kék) az argentin Agustin Alejandro Destribats ellen küzd a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 6-án. A magyar birkózó győzött és bejutott a negyeddöntőbe.
Nyitókép: Illyés Tibor

Muszukajev Iszmail ötödik helyezett lett az olimpián

Az orosz Gadzsimurad Rasidov és a magyar színekben induló Muszukajev Iszmail a bronzéremért, a harmadik helyért birkózott a tokiói olimpia szabadfogású birkózó-versenyeinek 65 kilogrammos kategóriájában. Rasidov győzött, Muszukajev az ötödik helyen zárt.

Óvatosan kezdtek mind a ketten, tartottak egymástól.Mindketten a dagesztáni birkózóiskola neveltjei, nehezen tudnák meglepni egymást.

Muszukajev megkapta a figyelmeztetést, s mivel fél percen belül nem csinált akciót, egy pontot kapott az ellenfél.

A magyar birkózónak felszakadt az arca, vérzett. Rasidov kapott egy pontot azért, mert Muszukajev elhagyta a szőnyeget. Muszukajev challenge-et kért, vállalva, hogy ha nincsen igaza, Rasidov kap újabb pontot. Elutasították 0-3.

Letelt az első harmad, jelentős, de nem ledolgozhatatlan a hátrány.

Muszukajev, szokásához híven, nagyobb sebességfokozatra kapcsolt, kicsit el is ragadta a hév.

Újabb pont Rasidovnak, 4-0. Majd még egy, 5-0.

Nem volt esély, a jobbik birkózó nyert.

A tokiói olimpia egyetlen magyar színekben induló férfi szabadfogású birkózója így az ötödik helyen végzett.

"Aranyéremért jöttem, de a minimális elvárásom a bronz volt. A deréksérülésem nem zavart, mert a délutáni program előtt kaptam két fájdalomcsillapítót. A két vesztes meccsem közül a Rasidov elleni zavar jobban, mert neki vissza akartam vágni a két évvel ezelőtti kudarcért" – értékelt az MTI-nek a 28 éves Muszukajev, aki a jövőjét illetően elárulta, Párizsban is szeretne még a játékokon szerepelni.

Edzője, Gulevszkij Konsztantin arról beszélt, hogy tanítványa kontrában a mezőny legjobb birkózója és szerinte a vitatott esetnél rosszul döntöttek a bírók, márpedig ott előnybe került volna Muszukajev, ami alapjaiban befolyásolta volna az összecsapás menetét. A felkészülést illetően elmondta, hogy a deréksérülés mellett nyakisérv is nehezítette, ezért most a pihenésé, regenerációé lesz a főszerep, s ha teljesen felépült, akkor utána folytatja majd a pályafutását.

A hatfős magyar birkózócsapat így két-két éremmel és pontszerző helyezéssel zárt a japán fővárosban. Korábban a kötöttfogásúaknál a 77 kilós Lőrincz Tamás arany-, 87 kilogrammos öccse, Viktor ezüstérmet nyert, míg a 97 kilósok között Szőke Alex lett ötödik.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×