eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Drew Holland, az amerikai (b) és Hosnyánszky Norbert, a magyar válogatott játékosa a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 31-én.
Nyitókép: Drew Holland, az amerikai (b) és Hosnyánszky Norbert, a magyar válogatott játékosa a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás

Háromgólos győzelmet aratott a férfi vízilabda-válogatott az amerikaiak ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-8-ra verte az amerikai csapatot soros csoportmérkőzésén. Két szoros negyed után a harmadik hozott döntést.

Märcz Tamás úgy döntött, csak egy kapust nevez a mérkőzésre, Nagy Viktor fog végig védeni, Vogel Soma ezúttal kimaradt.

A magyar csapat a görögök ellen vereséggel rajtolt, majd utána legyőzte a japán és a dél-afrikai válogatottat is, ezzel már gyakorlatilag bejutott a negyeddöntőbe. Az ellenben az ebben az amerikaiak és majd a következő fordulóban az olaszok ellen elért eredménytől függ, hányadik helyen megy tovább, kit kap a negyeddöntőben a másik csoportból.

Az Egyesült Államok válogatottja 15-13-as sikerrel kezdett a japánok ellen, 20-3-ra verte a dél-afrikaiakat, s csak egy góllal kapott ki 12-11-re az olaszoktól, mégpedig úgy, hogy az utolsó negyed előtt még vezetett.

Mezei Tamás góljával az első akciójából vezetést szerzett a magyar csapat, 1-0.

Jansik Szilárd kiállítása után előnyben támadtak az amerikaiak, kapufát lőttek, kimaradt a fór. A második amerikai támadásnál is előnyt kaptak (Erdélyi Balázs ment ki), ez is kapufával végződött.

Varga Dénes ugyancsak a kapufát találta el a másik oldalon, két és fél perc után 1-0, ide.

A harmadik perc végén Alex Bowen kiegyenlített, 1-1.

Hárairól kiállítást kaptunk, magyar előny, Hosnyánszky Norbert a kapufára húzta a labdát.

Már a harmadik előnyt kapták az amerikaiak, rossz lövéssel fejezték be az akciót. A másik oldalon mi is kaptunk egy fórt, Zalánki Gergő lövését még védte Alex Wolf, Pásztor Mátyásét már nem tudta, 2-1.

Stevenson lőtt előnyből, megint kapufa. Tartanak az amerikaiak Nagy Viktortól. Szórják az előnyöket a bírók mindkét oldalon, a magyaroké is kimaradt.

Vége a negyednek, 2-1-es magyar vezetéssel.

Amerikai előnnyel kezdődött a negyed, Johnny Hooper belőtte, ez volt az első fór, amit gólra tudtak váltani, 2-2.

Ben Hallock megint kihasznált egy előnyt, 3-2, oda. Sok magyar helyzet maradt ki.

Majdnem öt perc telt el a második negyedből, amikor megszületett az első magyar gól, Varga Dénes látványos lövéssel talált a jobb sarokba, 3-3.

Ben Hallock centerből, akciógóllal vette vissza a vezetést az amerikaiaknak, 3-4. Vámos Mártontól jött az egyenlítés, 4-4.

Sőt, Hárai Balázs igazi magyaros góllal, csavarral a kapuba talált, 5-4. Harmincnégy másodperccel a félidő előtt. Kaptak az amerikaiak egy előnyt, 17 másodpercük maradt az egyenlítésre, de Manhercz Krisztián lelopta a labdát a levegőből, elszállt az esélyük.

A második negyed után 5-4-re vezet Magyarország.

A harmadik negyed első amerikai akciója elhalt. A másik oldalon Varga Dénes lőt az utolsó pillanatban, a kapu fölé. Az amerikaiak megint kaptak egy előnyt, nem tudták gólra váltani. Aztán egyújabbat sem.

Manhercz Krisztián góljával 6-4-re alakult az állás, szép gólt lőtt.

Majdnem öt perc telt el a negyedből, amikor Vámos Márton kilőtte a bal sarkot, 7-4.

Ez egy döntő negyed, főleg, ha Manhercz Krisztián így ejt: 8-4.

Huszonegy másodperccel a negyed vége előtt Johnny Hoopert cserével végleg kiállították.

Vége a harmadik negyednek, ezt 3-0-ra megnyerte a magyar csapat, s 8-4-re vezet.

A negyedik negyedben Hárai Balázs büntetőt harcolt ki, Varga Dénes belőtte, 9-4. Mintha a félidő után új meccs kezdődött volna.

Nem várt fordulat: Alex Obert szépített, 9-5. Még hat perc van hátra. Megkapták a szokásos előnyt, Luca Cupido középről és közelről behúzta, 9-6.

Magyar emberlőny jött, Manhercz lövését 3.35-tel a vége előtt kivédte Alex Wolf.

Sorozatban a harmadik gólját dobta az amerikai csapat, ezt is előnyből, Hannes Daube révén.

Manhercz Krisztián nagyon fontos gólt lőtt 1.45-tel a vége előtt, 10-7.

Az utolsó percben Alex Bowen távolról nagy gólt lőtt, 10-8.

Hosnyánszky Norbert az utolsó pillanatban még lőtt egy gólt, 11-8. Harmadiknál rosszabb már biztosan nem lehet a magyar csapat a csoportban.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×