eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
CHIBA, JAPAN - JULY 29: Flora Pasztor of Team Hungary, left, competes against Martina Batini of Team Italy Womens Foil Team Quarterfinal on day six of the Tokyo 2020 Olympic Games at Makuhari Messe Hall on July 29, 2021 in Chiba, Japan. (Photo by Jamie Squire/Getty Images)
Nyitókép: Jamie Squire/Getty Images

Nem sikerült a bravúr a női tőrválogatottnak

A magyar női tőrválogatott a papírformának megfelelően kikapott az olaszoktól, így a folytatásban az 5-8. helyért folytathatja szereplését a fegyvernem csapatversenyében.

A Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállításban pástra lépő magyarok a negyeddöntőt jelentő első mérkőzésükön 45-32-re maradtak alul a jóval esélyesebb riválissal szemben.

A második helyen kiemelt olaszok az utóbbi öt olyan olimpián, amelyen rendeztek női tőr csapatversenyt, négyszer megnyerték az aranyat.

Ezzel együtt Kreiss remekül kezdett, 0-4-ről fordítva 5-4-re megverte Alice Volpit, majd később Pásztor és Kondricz is nyert asszókat Ariana Errigo, illetve Martina Batini ellen, de összességében nem forgott veszélyben az olasz siker. Kreiss az egyik asszóban a combjához kapott, és nem is nyilatkozott az találkozó után, mert sietett kezeltetni a sérülését.

"Van bennem egy kis hiányérzet, úgy érzem, hogy még többre lettem volna képes. Az elején kicsit meg voltunk illetődve, de utána szépen feljöttünk - mondta az MTI-nek Pásztor Flóra. - Sajnos Fanni összeszedett egy kisebb sérülést, ami persze nem segített minket a folytatásban. Remélem, hogy a következő asszóra össze tudjuk rakni a csapatot. Szerettünk volna bravúrt elérni, de küzdünk tovább."

A következő ellenfél Kanada lesz, magyar idő szerint 5.35-től.

Női tőr, csapatverseny, negyeddöntő:

Olaszország-Magyarország 45-32

Orosz olimpiai csapat-Egyiptom 45-21

Franciaország-Kanada 45-29

Egyesült Államok-Japán 45-36

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×