eur:
388.38
usd:
360.44
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. A magyar versenyző a negyedik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka negyedik lett

Nincs újabb magyar érem a tokiói olimpia úszóversenyén.

A 200 méteres pillangóúszás döntőjére a szám vb-címvédője, Kapás Boglárka mosolyogva, integetve vonult ki. A rajt jól sikerült, de az első 50-ről a hatodik helyen fordult. A kínai Csang Jü-fej már ekkor jelentős előnyben volt.

Ötödik volt 100-nál a magyar úszó, és a második helyezett is látótávolságban volt. Rákapcsolt Kapás, negyedik helyre úszott fel, egy tizedre volt a dobogótól az utolsó fordulónál.

A kínai győzelmét senki sem veszélyeztette, mögötte a két amerikai is erős 50-et teljesített, így nem tudta őket lehajrázni Kapás. Smith lett a második, Flickinger a harmadik, Virth Balázs tanítványa pedig 2:06.53-mal a negyedik helyen csapott célba - az éremről 88 századdal maradt le.

A Rióban 400 méter gyorson bronzérmes sportoló mindössze három századdal maradt el az egyéni csúcsától.

„A helyezés miatt nyilván csalódott vagyok, az úszás miatt nem lehetek az, mert tényleg azt érzem, hogy kiúsztam magam. 1:01-re akartam kezdeni, ez megvolt, szinte hajszálpontosan (1:00.99), aztán felgyorsultam a harmadik ötvenre, az utolsón pedig tényleg úgy éreztem, hogy jövök, ahogy csak tudok, bár az utolsó tíz-tizenöt méteren már tényleg alig tudtam kiemelni a karomat. A falnál viszont egyértelműen az volt bennem, hogy mivel teljesen kiúsztam magam, meg kell lennie az éremnek – visszafordulva azonban kiderült, hogy nincs meg. Úgy jöttem ide, hogyha a maximumot adom, akkor meglesz a 2:05-ös idő, és az elég lehet a dobogóhoz – most azt nehéz elfogadni, hogy a maximumot adtam, és mégis elég messze voltam tőle. Az ellenfelek annyira nem leptek meg, az talán igen, hogy a kínai lány 2:03-at tudott, a két amerikairól tudtuk, hogy 2:05-öt úsznak majd, de ugye azt számoltuk, hogy annyit én is fogok. Sajnálom, hogy így alakult, remélem, (Telegdy) Ádámnak nagyobb szerencséje lesz holnap minden szempontból, és akkor családilag csak hazaviszünk egy érmet" - mondta a magyar szövetség beszámolója szerint.

Németh a nyolcadik

Férfi 100 gyorson Németh Nándor személyében 1964 óta először volt magyar. A 21 éves úszó a nyolcadik helyen végzett: a szerdai elődöntőben felállított 47.81 másodperces országos csúcsától elmaradva, 48.10-zel csapott a célba - az az eredmény az ötödik helyre lett volna elég.

A számot Caeleb Dressel nyerte.

„Picit sajnálom, hogy most csak ilyen idő sikerült. Eléggé elaltattuk egymást a román sráccal a szélen az első ötvenen, és ez a lassabb kezdés ütött sajnos vissza. Jó lett volna ugyanannyit jönni, mint tegnap, de nagyon nem egyszerű kétszer ugyanúgy leúszni a százat két egymást követő reggel, ha Dresselt levesszük, mert ő teljesen más kategória, azért látszik, hogy eléggé szórtak az eredmények. Ami egyértelmű, hogy ez a százas mezőny most iszonyúan erős, és nem fog gyengülni a következő években sem, azaz nekem állandósítani kell ezeket az eredményeket. Azt gondolom, nem kell sajnálkoznom, sőt, kifejezetten szép emlékekkel megyek haza, úsztam két döntőt, a váltóval ötödikek voltunk, itt pedig a bejutással teljesült a nagy álom" - mondta a verseny után. Hozzátette, hogy már a szurkolás marad, és reméli, hogy eléggé kifárasztotta Dresselt majd Milák Kristófnak a 100 pillangóra.

Telegdy döntös

Telegdy Ádám a 200 hát elődöntőjében saját futamában második lett 1:56.19 perces eredménnyel az orosz Rilov mögött. A második 100-at remekül teljesítette, maradt ereje végig. Összesítésben negyedik idővel jutott a pénteki fináléba.

Férfi 800 gyorson az amerikai Robert Finke végzett az élen, hatalmas hajrával, 200 mellen pedig az ausztrál Izaac Stubblety-Cook győzött olimpiai csúccsal.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×