eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Svédország mérkőzésen a villeneuve-dascqi Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

"Nem hittük el, hogy ennyire jók vagyunk" - higgadt értékelés az olimpiai kézilabda-szereplés után

A női és a férfi csapat "emelt fővel jöhetett haza", a női csapat szakvezetője szerint az önbizalommal volt gond az elején, de "kevesebb is lehetett volna", mint a továbbjutás. Mikler Roland és Lékai Máté visszavonulásáról nincs szó.

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint nagy büszkeség, hogy a férfi és női válogatott is ott volt a párizsi olimpián, amelyen mindkét gárda "szeretett volna nyomot hagyni".

A magyar szövetség (MKSZ) keddi sajtóeseményén az MKSZ első embere felidézte: míg tavasszal még azt tervezgették, hogy tudnak-e olimpiai selejtezőtornák rendezésére pályázni, ez sikerült, és mindkét csapat sikerrel vette a kvalifikációt.

"Szerettünk volna nyomot hagyni az olimpián is, az volt a cél, hogy jó lenne mindkét csapatnak továbbjutnia a csoportból. Ez csak a női csapatunknak sikerült, de a fiúknak is mondtam, hogy emelt fővel jöjjenek haza, legyenek büszkék magukra" - fogalmazott, hangsúlyozva: mindkét csapat fiatal még.

"Az első helyszín talán nem volt a legméltóbb a kézilabdához, kicsinek tűnt a csarnok, a lille-i stadion és az ottani hangulat viszont óriási volt" - mondta, jelezve, minden mérkőzésen ünnepi hangulat volt, ez pedig jót tett a sportágnak.

Golovin Vlagyimir, az ötkarikás hatodik női válogatott szövetségi kapitánya pozitívan értékelte a hat mérkőzést.

"Több is lehetett volna ebben meg kevesebb is. Büszke vagyok rá, hogy ezt a hat mérkőzést így játszottuk. Három éve dolgozom ezzel a csapattal, az elején nem hittük el, hogy ennyire jók vagyunk. Önbizalomhiányosnak éreztem a csapatot, az olimpián viszont érezni lehetett, hogy mentálisan nagyon erősek vagyunk" - fejtette ki, hozzáfűzve: mindig volt egy-egy játékos, aki akár védekezésben, akár támadásban kicsit tudott lökni az együttesen.

"Le kell zárni ezt a szakaszt, büszkének lenni a csapatra, az eredményre. Nem szeretném, ha húsz éven keresztül a svédek elleni mérkőzés utolsó tizenöt másodpercéről beszélnénk" - fogalmazta meg, egyben elismerte: sebességben még javulnunk kell a következő világversenyekre.

Chema Rodríguez, a francia fővárosban tizedik férfi csapat szövetségi kapitánya kiemelte: fejlődtek, jobbá váltak, ám az az igazán jó, ha nyernek.

"Lehetsz elégedett az elvégzett munkával, ám a győzelem a fontos. Jó munkát végeztünk, viszont ha összességében nézzük, csupán egy meccset nyertünk meg az ötből, ez a valóság" - mondta a spanyol szakvezető, aki szerint két-három találkozón győzhettek volna még meg. Leszögezte: az évek alatt sokat fejlődött az együttese, amely meglátása szerint az olimpián játszotta a legjobb mérkőzéseit.

Arra a kérdésre, hogy Mikler Roland és Lékai Máté visszavonul-e a nemzeti színektől, azt mondta: mindig is tiszteletben fogja tartani, ha valaki több időt szeretne a családjával tölteni, ezért lemondja a válogatottságot, ugyanakkor mindig a legjobb keretet szeretné összeállítani, így aki nem jelzi távolmaradását, annak meghívót fog küldeni.

Nagy László elnökségi tag meglátása szerint

izgalmas és nagyon kiegyensúlyozott olimpia volt a párizsi, a férfi szakágban az elmúlt ötkarikás játékokból biztosan a legkiegyenlítettebb:

"Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolog a továbbjutás a csoportból. Szerethető a csapat, de ez nem párosult győzelmekkel. Előrelépés ugyanakkor van, sokkal stabilabban játszott a férfi válogatott, mint korábbi világversenyeken, nem voltak nagy amplitúdók"

Rámutatott ugyanakkor, hogy amennyiben a férfi válogatott megnyeri az Egyiptom elleni mérkőzést, az afrikai riválisban akkor is benne lett volna a bravúr, így még egy, de inkább két meccset kellett volna nyerni a továbbjutáshoz.

"Zárkóztunk az elithez, a következő lépés az lesz, hogy még jobban szorongassuk őket, és alkalmanként győztesen hagyjuk el a pályát. Korosztályban megvagyunk, hiányérzet a győzelmeket leszámítva nincs bennem" - mondta, megemlítve: míg a férfi csapat helyezése a realitás, addig a női együttestől a hatodik hely nagyon jó. Meglátása szerint a férfi világelitbe tartozó válogatottak kézilabdázói klubszinten rendszeresen játszanak kulcsszerepet nemzetközi kupamérkőzéseken, ez a magyar csapatnál is segítene a még közelebb zárkózáshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×