eur:
395.17
usd:
362.03
bux:
72037.47
2024. augusztus 9. péntek Emőd
A harmadik helyezett Gazsó Alida Dóra (j) és Csipes Tamara a női kajak párosok 500 méteres döntőjében a krakkói Európa Játékok keretében zajló Európa-bajnokságon a kryspinowi pályán 2023. június 23-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kajak-kenu: minden számban jutott magyar a délutáni A-döntőbe

A délelőtti programban a magyarok közül minden számban került az A-döntőbe versenyző, a Kopasz-Varga kajak kettős és Fejes Dániel a B-döntőben indulhat majd. A női kajak kettesben két magyar lesz a legjobb nyolcban.

Kiss Ágnes és Nagy Bianka a második középfutamba került a C-2 500 méteren. Bár a rajt nem a legtökéletesebben alakult, de aztán utolérték a riválisokat, végül a kanadai Sloan MacKenzie és Katie Vincent mögött másodikként bejutottak a döntőbe.

Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 9.
Kiss Ágnes (elöl) és Nagy Bianka a női kenu párosok 500 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én.
MTI/Kovács Tamás
Kiss Ágnes (elöl) és Nagy Bianka a női kenu párosok 500 méteres versenyének középfutamában. MTI/Kovács Tamás

A női kajak kettesek első futamában indult a Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra alkotta duó. A kettes pályán eveztek, a fináléba jutásért az első négybe kellett kerülni. Nem rajtoltak jól, féltávnál ötödikek voltak, a németek elmentek. A magyar kettős tudott a folytatásban erősíteni, harmadik helyen jött be, csupán két századdal a belgák mögött. Újabb egység került a döntőbe.

Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 9.
Csipes Tamara (elöl) és Gazsó Alida Dóra a női kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én.
MTI/Kovács Tamás
Csipes Tamara (elöl) és Gazsó Alida Dóra a női kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában. MTI/Kovács Tamás

A következő futamban Pupp Noémi és Fojt Sára evezett, szintén nyolcas mezőnyben. A nyolcas pályán. Rossul kezdtek, a hetedik-nyolcadik helyen eveztek, elúszni látszott a továbbjutás. A végén nagyon felnyomultak, s besurrantak a negyedik helyre, 17 századdal verték meg az így éppen kieső (B-döntőbe jutó) svédeket. Bravúros teljesítmény volt!

Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 9.
Pupp Noémi (elöl) és Fojt Sára a női kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én.
MTI/Kovács Tamás
Pupp Noémi (elöl) és Fojt Sára a női kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában. MTI/Kovács Tamás

Férfi kajak kettesben az első futamba került a Kopasz Bálint, Varga Ádám és a Nádas Bence, Tótka Sándor kettős is. Itt is nyolc hajó indult, az első négybe kellett kerülni. A Nádas, Tótka duó a németek mögött futammásodikként biztosan döntős lett, a Kopasz, Varga kettős az ötödik helyre ért be, 15 századdal maradtak le az A-döntőről. Meglepetésre bejött eléjük az amerikai Jonas Ecker, Aaron Small kettős.

Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 9.
Nádas Bence (elöl) és Tótka Sándor a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én.
MTI/Kovács Tamás
Nádas Bence (elöl) és Tótka Sándor a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában. MTI/Kovács Tamás

Nagyon nehéz feladat jutott a kenu egyesek 1000 méteres középfutamában Adolf Balázsnak és Fejes Dánielnek. A hetes és a nyolcas pályán indultak. A táv első felében az utolsó két helyen eveztek, aztán Fejes Dániel előrébb került, Adolf Balázs is jött feljebb. Féltávnál az ötödik és a hatodik helyen érkeztek.

Az első három foghatatlannak tűnt, de a francia Bartot mindkettő megelőzte. Ezzel Adfolf Balázs A-döntős lett, Fejes Dániel, futamában ötödikként, B-döntős lett.

A délelőtti programban a magyarok közül minden számban került az A-döntőbe versenyző, a Kopasz-Varga kajak kettős és Fejes Dániel a B-döntőben indulhat majd. A női kajak kettesben két magyar lesz a legjobb nyolcban.

Címlapról ajánljuk
Újabb elkövetőt vettek őrizetbe, nem csökkent a terrorveszély
Bécsi merényletkísérlet

Újabb elkövetőt vettek őrizetbe, nem csökkent a terrorveszély

Három egymást követő Taylor Swift-koncert lemondására kényszerültek az osztrák hatóságok egy tervezett merényletkísérlet miatt. A rendelkezésre álló információk alapján emberéleteket sikerült megmenteni. A nyomozás még gőzerővel folyik, az illetékes hatóságok azonban immár a biztonság erősítéséről tárgyalnak.

Ezüstérmes Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra, holtversenyes harmadik Pupp Noémi és Fojt Sára

A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kettős a 2., a Pupp Noémi, Fojt Sára duó pedig a 3. helyen végzett a női kajak kettesek A-döntőjében, a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Moszkva képtelen kezelni a kurszki helyzetet, egyre mélyebbre törnek Oroszországban az ukrán csapatok – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Moszkva képtelen kezelni a kurszki helyzetet, egyre mélyebbre törnek Oroszországban az ukrán csapatok – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán támadók egyszerűen kikerülik a Kurszk megyében felhúzott orosz védvonalakat és megerősített településeket, ezért tudtak pár nap alatt a határtól több mint 30 kilométerre kontrollzónát kialakítani – írja friss elemzésében az orosz Rybar biztonságpolitikai thinktank. Úgy néz ki, egyáltalán nem igaz, hogy sikerült megállítani az ukrán előretörést Kurszk megyében: Szudzsát elfoglalták az ukrán katonák és három irányba is megindultak Oroszország belterületei felé. Zelenszkij rohamlövészei már több mint 30 kilométerre vannak a határtól. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×