eur:
397.73
usd:
364.53
bux:
70240.32
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Milák Kristóf a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi 200 méteres pillangóúszásának előfutama után a Paris La Défense Arénában 2024. július 30-án. A címvédő Milák Kristóf a legjobb idővel bejutott a 200 méter pillangó középdöntőjébe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf egy rejtélyes Facebook-oldalon kommunikálhat

Újra aktív lehet a közösségi médiában az immár kétszeres olimpiai bajnok úszó, aki több mint egy éve elzárkózik a nyilvánosságtól.

Milák Kristóf hosszú ideje nem nyilatkozik és semmilyen formában nem kommunikál a nyilvánosságban, de a párizsi olimpia alatt aktív lett egy a nevét viselő Facebook-oldal, amely a Magyar Nemzet értesülései szerint Milák Kristófhoz kötődik.

Legutóbb 2023 őszén, lassan egy évvel ezelőtt adta az utolsó interjúit Milák Kristóf, aztán teljesen bezárkózott, és nemcsak a sajtónak nem nyilatkozott azóta, hanem a hivatalos Instagram-oldalán (swimilak) is csak továbbosztott vagy reklámposztjai voltak. Ott a legutóbbi önálló bejegyzése 2023 januárjából való, amikor megválasztották az Év sportolójának.

Ennek fényében szemet szúrt, hogy a Facebookon aktívvá vált a párizsi olimpia alatt egy oldal, amely a Milák Kristóf nevet viseli, és múlt szerda óta már több mint tíz bejegyzést tett közzé a profilkép frissítésén kívül. Az első poszt Milák 200 pillangón elért ezüstérme után került ki, gratulált a legyőzőjének, Léon Marchand-nak, később a 200 háton aranyérmes Kós Hubertnek vagy éppen az olimpiai bajnok férfi-párbajtőrcsapatnak. Az oldal – kommentár nélkül – megosztotta Hosszú Katinka nyílt levelét, amelyben a háromszoros olimpiai bajnok távozásra szólította fel az úszószövetség vezetőségét, amelynek a viselkedését alattomosnak és gerinctelennek nevezte.

Az oldalt 2017. július 29-én hozták létre. Milák Kristóf nevét aznap ismerte meg az ország, akkor robbant be 17 évesen, a közvélemény előtt ismeretlenül a budapesti világbajnokságon, amelyen 100 pillangón ezüstérmet szerzett. Azóta az oldal meglehetősen inaktív volt, a jelenleg elérhető bejegyzések alapján az elmúlt egy hétben mutatja története legnagyobb aktivitását. Nem véletlen, hogy a párizsi olimpia ideje alatt lényegében megduplázódott az oldal követőinek a száma, amely a 16 ezerrel még mindig igen kevés Magyarország egyik legismertebb sportolójához mérten. A posztok ráadásul nincsenek összhangban és stílusukban sem hasonlítanak azokra, amelyek Milák jól ismert és hitelesnek tekinthető Instagram-oldalán láthatók.

A lap Milák korábbi menedzsmentjétől megtudta, hogy az egy-két éve véget ért együttműködésük idején az általuk használt Facebook-oldalát az ő munkatársaik és az úszó is kezelte, és főként a szponzorok kiszolgálása volt a célja. Ilyen jellegű bejegyzések a jelenleg aktív oldalon egyáltalán nincsenek, Milák a támogatóit az Instagramon reklámozza.

Egy másik megbízható forrásból a lap úgy értesült, hogy az elmúlt napokban feltámadó Facebook-oldal valóban Milák Kristófhoz kötődik, még ha személyesen nem is ő teszi közzé a bejegyzéseket, hanem van ebben egy segítője. Így pedig azért is érdemes figyelni rá, mert hosszú idő után ez lehet az első és egyetlen fórum, amelyen Milák valamilyen formában szól a követőihez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×