eur:
392.34
usd:
362.9
bux:
73476.99
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
PARIS, FRANCE - JULY 29: Richard Kovacs of Team Hungary punches Harry Garside of Team Australia during the Mens 63.5kg preliminary round match between Harry Garside of Team Australia and Richard Kovacs of Team Hungary on day three of the Olympic Games Paris 2024 at North Paris Arena on July 29, 2024 in Paris, France. (Photo by Richard Pelham/Getty Images)
Nyitókép: Richard Pelham/Getty Images

Vagány bokszolással nyert, már biztosan pontszerző Kovács Richárd

Nagyszerű bokszolással, egyhangú pontozással elért győzelemmel mutatkozott be az olimpián a nyíregyházi Kovács Richárd, az ökölvívók 63,5 kg-osok súlycsoportjában.

Az ausztrál Harry Garside ellen bokszolt Kovács Richárd az ökölvívók 63,5 kg-os kategóriájában, a párizsi olimpián. Ellenfele, egy kategóriával lejjebb, harmadik lett a tokiói olimpián.

A fordított alapállású ausztrál az első menetben – a pontozók szerint – egy kicsivel jobb volt az első menetben, de tényleg csak kicsivel, a pontozás nem volt egyhangú.

A második menetben Garside, akinek profi meccsei is voltak, nagyon lendületesen vetette harcba magát, de Kovács is jól bokszolt, sokszor leeresztett karral csalogatta az ellenfelét, mintha cukkolta volna Garside-ot, gyere, üssél. A második menet is kiegyenlítet csatát hozott, nyílt maradt a mérkőzés.

A pihenő után a civilben egyébként magyar–történelem-szakos tanárként hátrányos heléyzetű gyerekeket tanító magyar bunyós erősített, láthatóan bírta erővel a meccset. Nem zavarta, hogy ellenfele legalább fél fejjel magasabb, hosszabbak a karjai. A gong után Kovács Richárd ünnepelte magát.

A pontozók végül Kovács Richárdot hozták ki győztesnek, 5-0-s, egyhangú pontozással. Bravúros bunyó volt.

„A saját bokszomat kezdtem eröltetni, egyszerűen nem tudott vele mit kezdeni” – mondta a győztes az M4 Sport kamerája előtt. Megerősítette: azért utazott Párizsba, hogy érmet vigyen a kisfiának. Megemlítette, tudja, hogy nagyon nehéz meccs vár rá, a francia világbajnokkal bokszol majd.

Címlapról ajánljuk

Nem történt csoda, nyertek az esélyesek

A női kard egyéni negyeddöntőjében Márton Anna sima asszóban, 15-7-re kikapott az ukrán Olha Harlantól. Szűcs Luca nagy csatára kényszerítette a világranglista-vezető Sara Balzert, 8-6-ra, aztán 11-10-re vezetett, ám utána a francia egymás után négy tust adott, s eldöntötte az asszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×