eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

„Nem taktikázni, hanem teljes erővel küzdeni kell este”

Nem lehet számolgatni és taktikázni, teljes erővel küzdenie kell a magyar csapatnak ma esti portugálok elleni meccsen – hangsúlyozta Kemény Dénes, az InfoRádió Eb-szakértője.

"Olyan lelkesedés övezi a csapatot, és olyan a játékosok hozzáállása is, olyan lángon égnek, hogy nagyon veszélyes lenne taktikázgatni, számolgatni. Meg kell próbálni megverni a portugál csapatot. Ha nem kapunk ki, az már mindenképpen jó eredmény."

Mi viszont itthon taktikázgathatunk és számolgathatunk. Ön szerint ki lenne jó ellenfél az egyenes kieséses szakaszban?

Ott már nem lesz könnyű. Bárkire, aki a 24-ből a 16-ba kerül, nehéz meccsek várnak. Teljesen más lesz onnantól kezdve, hogy egyenes kiesés van. Mi ez sokszor megtapasztaltuk a vízilabdában, amikor egy olimpiai aranyhoz a negyeddöntőt is meg kell nyerni, az elődöntőt és a döntőt is. Emiatt minden csapat másképp fog kimenni a pályára, mint eddig. Ezért is lenne szerintem veszélyes, ha egyik-másik játékos úgy gondolná, hogy jó lenne egy kis döntetlen.

"Szerintem azzal a lendülettel kell továbbmenni, amivel eddig. Bárki jön, meg tudjuk verni, ez most már látszik."

Tegnap négy mérkőzést rendeztek, a legnagyobb meglepetés valószínűleg a spanyol-horvát találkozó volt. Hogy tetszett Önnek a címvédő és a horvát csapat játéka?

Ez a mérkőzés eléggé olyan volt, mint az Eb összes többi eddigi meccse, amikor a vesztesnek is bőven volt helyzete ahhoz, hogy nyerjen, mert olyan fázisban is voltak helyzetek, amikor még vezettek vagy döntetlen volt az állás. Úgy egyenlített ki a horvát csapat az első félidő végén, hogy egy spanyol ziccert követően ellentámadást fejeztek be góllal.

"Mindenkinek megvan az esélye arra, hogy megnyerje a meccsét – úgy látom –. Az a csapat lesz az Európa-bajnok, aki a lehetőségekből a legjobban fog kijönni."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×