eur:
393.42
usd:
367.76
bux:
66370.62
2024. április 24. szerda György
A portugál Rafael Leao (b) berúgja csapata harmadik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első fordulójában játszott Portugália-Ghána mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Francisco Seco

Győzött a papírforma: Portugália-Ghána 3-2

Portugália ötgólos meccsen legyőzte Ghánát.

A portugál válogatott gól nélküli első félidőt követően 3-2-re legyőzte a ghánai együttest a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának csütörtöki nyitófordulójában.

Az első félidőben a portugálok félgőzzel is nagy mezőnyfölényben játszottak a kontrákra sem gyakran merészkedő és a labdát gyorsan elveszítő ghánaiakkal szemben. Bár helyzetet nem dolgozott ki az európai együttes, Cristiano Ronaldo előtt mégis adódott három lehetőség: ziccere azonban elakadt Ati-Zigiben, majd fejese pontatlan volt, a 31. percben pedig szabálytalanság után talált a kapuba.

A szünet után bátrabb, nyíltabb játékra váltott Ghána, ezt kihasználva a portugálok már több veszélyt jelentettek. A 65. percben büntetőből vezetést is szereztek, majd az afrikaiak egyenlítő találatát követően két percen belül kétszer kerültek helyzetbe, amit kihasználtak, és eldöntötték a találkozót. A ghánaiak kétgólos hátrányban mindent egy lapra feltéve nagy hajrát nyitottak, de a parázs végjátékba csak a szépítés fért bele. Bár Diogo Costa óriási hibája az utolsó percben majdnem egyenlítést jelentett, a labdát a kapustól szemfülesen elcsenő Inaki Williams azonban elcsúszott, és így tisztázott a portugál védelem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×