eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Rosztov-na-Donu, 2018. június 26.A horvát Ivan Perisic (4), miután berúgta csapata második gólját az Izland – Horvátország mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában Rosztov-na-Donuban 2018. június 26-án. Horvátország győzött és bejutott a legjobb tizenhat közé. (MTI/EPA/Háled el-Fiki)
Nyitókép: MTI/EPA/Háled el-Fiki

Meggyőző horvátok, bizakodó dánok

Lars Høgh, a dán válogatott kapusedzője – a nyolcvanas évek vb-n is szerepelt kapusa – elárulta, hogy a szövetségüknek nagyon gazdag adatbázisa a lehetséges ellenfelek játékosairól, illetve azok tizenegyesrúgási szokásairól. Az elmúlt napokban ebből a szempontból is kielemezték a horvátokat. Alighanem a dánok nagyon boldogok lennének, ha a ma esti nyolcaddöntő egyenesen a „szétlövéssel” kezdődne Nyizsnij Novgorodban.

A horvátok ugyanis rendkívül magabiztos és meggyőző teljesítményt nyújtottak eddig, Luka Modrićcsal az élen, de azt is megjegyezhetjük: mindegy volt eddig, hogy ki játszik náluk. Amikor a két remek győzelem, a nigériaiak és főleg az argentinok imponáló legyőzése után az izlandiak ellen a „kettő” játszott, az is nyerni tudott.

Nincs kétség, a nyolcaddöntőre visszatér az alapcsapat, amely elsősorban az olasz, a spanyol és az angol élvonalban szereplő játékosokra épít.

A csoportmérkőzések után szinte minden ítész az 1998-as vb-bronzérmes gárdával egyenrangúnak tartotta a mostani generációt, sőt Robert Prosinećki, a kilencvenes évek csillaga Modrićot minden idők legjobb horvát futballistájának nevezte.

A horvátok ugyanebben a stadionban verték meg 3-0-ra az argentinokat, ez nagyszerű előjel a számukra. Az önbizalomnak soha nem voltak híján, Modrić azt mondta, a mostani csapatnak megvan a lehetősége, hogy megtegye azt a lépést, ami 1998 óta az elődöknek nem sikerült. Szerinte

a dánok fő ereje a védekezés, ebben Európa egyik legjobbjai,

ugyanakkor a legjobb és legfontosabb játékosuk Christian Eriksen, aki nagyszerű idényt tudhat maga mögött a Tottenham Hotspurben.

Eriksen is bizakodó, szerinte „bármi megtörténhet”, s biztos abban, hogy egy játékos sem tud egyedül megnyerni egy ilyen csatát, ehhez a csapat kell.

A horvát lapok lelkesek és tüzelik a játékosokat. „Egy generáció mérkőzése”, „Teljes szívvel Horvátországért”, „Az igazság pillanata” – írják.

A várható kezdőcsapat: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Rakitić, Badelj – Rebić, Modrić, Perišić – Mandžukić. Klubok szerint: AS Monaco – Atlético Madrid, Liverpool, Beşiktaş, AC Milan (előző idényben Sampdoria) – Barcelona, Fiorentina – Eintracht Frankfurt, Real Madrid, Internazionale – Juventus.

A dánoknál letelt a félig tanzániai Youssuf Poulsen eltiltása, visszatér a csapatba, de nem ez a szenzáció. Elképzelhető, hogy valamennyit játszik William Kvist, aki az első mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, hazaszállították, de mégis visszatért, játékra jelentkezett. A tervezett tizenegy: Schmeichel – Larsen, Christensen, Kjær, Dalsgaard – Schöne, Delaney – Sisto, Eriksen, Poulsen – Jørgensen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×