eur:
392.43
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Moszkva, 2018. június 23.A belga Romelu Lukaku (j) és a tunéziai Jasszin Meriah az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában játszott Belgium – Tunézia mérkőzésen a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 23-án. (MTI/AP/Antonio Calanni)
Nyitókép: Antonio Calanni

Nem akart válogatni a belga kapitány

Roberto Martinez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elégedett az Anglia elleni 1-0-ás sikerrel és a csoportgyőzelemmel, azzal pedig nem foglalkozik, hogy így sokak szerint a nehezebb ágra került csapata az oroszországi világbajnokság kieséses szakaszában.

"Lépésről lépésre megyünk előre,

most minden energiánkat a Japán elleni nyolcaddöntőre fordítjuk,

de azt hiszem, bármelyik csapattal képesek vagyunk felvenni a versenyt a későbbiekben" - mondta a spanyol szakember utalva arra, hogy nem fognak megijedni akkor sem, ha a nyolc között - a papírformának megfelelően - Brazília lesz az ellenfelük.

A belga válogatott első két meccsén imponálóan futballozott, az angolok elleni csütörtök esti mérkőzésen pedig tulajdonképpen a B csapatát szerepeltetve győzte le az egyébként szintén tartalékosan felálló szigetországi riválist.

A csütörtöki találkozó előtt félő volt, hogy egyik csapat sem fog túl nagy energiákat mozgósítani a sikerért, mert amíg a csoportelső a nyolc között - vélhetően - Brazíliával kerül szembe, addig a második a Kolumbia elleni nyolcaddöntő után, ha nyer, Svájccal vagy Svédországgal találkozik. Martinez ugyanakkor többször is elmondta, hogy nem foglalkoztatja ez a kérdés.

"Őszintén szólva nagyon boldog vagyok" - jegyezte meg a kapitány, hozzátéve, hogy már csak azért sem érdemes az ellenfelek között "válogatni" mert nagyon kicsik a különbségek, szinte megjósolhatatlan, hogy egy-egy meccsnek mi lesz az eredménye. Példaként a címvédő németek kiesését.

Roberto Martinez különösen örül annak, hogy az eddig mellőzött játékosai jól játszottak csütörtökön.

"Volt egy lehetőségünk arra, hogy megmutassuk a keret erejét. Belgiumban mindenki nagyon büszke lehet" - hangsúlyozta a szakvezető, aki többek között a 21 éves Youri Tielemanst, és a 23 éves Adnan Januzajt is kezdőként küldte csatába csütörtökön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×