INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

labdarúgás

foci-vb 2018

kemény dénes

sárga lap

Kalinyingrád, 2018. június 28.Jordan Pickford angol kapus nem tudja védeni a belga Adnan Januzaj (b) lövését, aki berúgja csapata első gólját az Anglia – Belgium mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában Kalinyingrádban 2018. június 28-án. (MTI/EPA/Martin Divisek)

Kemény Dénes: döntsenek a sárga lapok a 11-esek helyett

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Az InfoRádió vb-szakértőjének tetszik, hogy a fair play-pontok alapján döntik el holtverseny esetén a továbbjutást, sőt Kemény Dénes kiterjesztené a megoldást a döntetlennel végződő egyenes kieséses mérkőzésekre is a labdarúgó-világbajnokságon.

Kemény Dénes a várthoz képest sokkal jobb futballt látott az Anglia-Belgium mérkőzésen, amelyen az erőviszonyokat látva az a csapat járt jobban, amely veszít,és ezzel a G csoport második helyén jut a nyolcaddöntőbe.

"Már az összeállításoknál az lehetett látni, hogy az edzők előre néznek, és jó néhány olyan játékost neveztek, akinek a neve arra utalt, hogy a mérkőzés eredménye nem lesz fontos. Attól tartottam, hogy hasonló lesz a francia-dánhoz, amikor inkább keresztben, mint hosszában futballoztak.

Csakhogy nagyon érdekes a játékosok mélylélektana, mert nincs benne az a gondolkodás, hogy ha most kikapunk, akkor majd ilyen vagy olyan ágra kerülünk. Aki a pályán van, az futballozik.

Kellemesen csalódtam, a második félidő kifejezetten izgalmas, érdekes volt. Az összes játékos, aki a pályán volt, győzni akart" - mondta az InfoRádió vb-szakértője.

A H csoportban a vb-k történetében először a fair play-pontok alapján, a kevesebb sárga lapjának köszönhetően jutott tovább Japán Szenegál ellenében. Az egykori pólós sikerkapitány egyetért ezzel a szabállyal, sőt kiterjesztené az egyenes kieséses mérkőzések eldöntésére is a tizenegyesek helyett,

"Most jönnek a ki-ki meccsek, és lesznek borzasztó unalmas, 120 percet végigszenvedő, majd tizenegyesekkel eldőlő mérkőzések, és ha úgy fordulnának rá a hosszabbításra, hogy az egyik csapat tudja, hogy több a sárga lapja, akkor ennek két haszna is lenne:

a mérkőzés egyfelől sokkal sportszerűbb lenne, másfelől aki rosszabbul áll a sárga lapokkal, győzni akarna, és támadna, mint az ördög"

- mondta Kemény Dénes.

A nyolcaddöntő párharcai közül hármat emelt ki, a szombati Uruguay-Portugália és Franciaország-Argentína összecsapást, valamint a Kolumbia-Anglia találkozót, amelyen két teljesen különböző stílus csap majd össze.

"Lesznek itt csemegék, csak az a kérdés, hogy melyik lesz a jellemzőbb:

fehér zászlóval jussunk el a tizenegyesekig, vagy essünk egymásnak,

és játsszunk úgy, ami a futball reklámja. Remélem, hogy az utóbbi érvényesül" - mondta a vb-szakértő.

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Kapcsolódó hang

Kemény Dénes: döntsenek a sárga lapok a 11-esek helyett
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018