eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Moszkva, 2018. június 19.A szenegáli Idrissa Gana Gueye (j) csapattársa, Sadio Mane társaságában, miután megszerezte csapata első gólját a Lengyelország – Szenegál mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első fordulójában a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 19-én. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Nyitókép: Felipe Trueba

Szenegál vagy Kolumbia táncol majd örömében?

A világbajnokság meglepetései közé tartozik, hogy a H csoportban még három csapat reménykedik a továbbjutásban – de éppen az előzetesen legesélyesebbnek vélt lengyel válogatott nincs benne.

A lengyelek szeretnének tisztességesen búcsúzni – néhányan, mint például a Kubának becézett Blaszczykowski egyben a lengyel válogatottól is –, de erősen kétséges, hogy ebben a helyzetben mennyire lesz egységes és motivált a csapat. Nyilván nem segítette a helyzetet, hogy az első számú játékos, Robert Lewandowski alaposan leszólta a második vereség után a társait. A lengyelek eddig mindössze egy világbajnokságról, az 1938-asról mentek haza győzelem nélkül, de akkor 6:5-re kaptak ki egyetlen meccsükön a braziloktól.

Az ellenfél, a japán válogatott extra motivált, s egységes, minden, ami a lengyelről nem mondható el. Nagyon jó helyzetben vannak, egy döntetlennel is biztosan továbbjutnak, ami számukra óriási siker lenne. Okazaki Sindzsi, a Leicester City játékosa korábban kevesebb szerepet kapott, elképzelhető, hogy most kezd. De a legnagyobb fejtörést a kapuskérdés okozza: a szövetségi kapitány elégedetlen a rutinos Kavasima Eidzsi eddigi teljesítményével, lehet, hogy a 23 éves Nakamura Koszuke véd.

A másik párban Kolumbia és Szenegál találkozik. Az afrikaiaknak eggyel több pontjuk van, így a dél-amerikaiaknak az előzéshez nyerniük kell. A döntetlen csak akkor jó mindkettőnek, ha a japánok kikapnak a lengyelektől.

A szenegáliak táncolni fognak – egyelőre csak az biztos, hogy a bemelegítésnél. Aliou Cissé a szövetségi kapitány szerint ez örömöt, békét, boldogságot fejez ki, ami az ő kultúrájuk része. „Boldog vagy és táncolsz az életben, s nagyon komoly a játéktéren. Ez az, amit mi csinálunk" – mondta. A nápolyi védő, Kalidou Koulibaly hozzátette, a csapat kifejezetten szeret együtt táncolni a nagy mecsek előtt. „Ez a vérünkben, a kultúránkban van" – mondta ő is.

A kolumbiaiakban embereikre akadtak, mert a dél-amerikaiak is együtt táncolnak, mégpedig Alex Pichi Seka, Seka című számára, vagy a Papayitára, ezek a kedvenceik. Egyébként Cuadrado a legnagyobb táncos közöttük.

Davinson Sánchez szerint extra motiváltak, nagyon figyelnek minden apró momentumra, de közben szeretnék élvezni a győzelem örömét, ezért is táncoltak a lengyelek elleni 3-0 után. Az argentin edző, José Pekerman is bátorította őket, mondván, élvezzék ki a munkájuk gyümölcsét.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×