eur:
387.33
usd:
356.49
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Megfenyegették, 23 évesen lemondta a válogatottságot az iráni csatár

Az őt ért fenyegetések és édesanyja egészségi állapotának romlása miatt mindössze 23 évesen lemondta a válogatottságot az oroszországi világbajnokságról kiesett iráni csapat labdarúgója, Szardar Azmoun.

"A nemzeti együttesben játszani hatalmas megtiszteltetés volt számomra, amelyre életem végéig büszke leszek" - hangsúlyozta a csatár, aki együttese mindhárom találkozóját végigjátszotta. Az irániak harmadikként zártak a B csoportban a spanyolok és a portugálok mögött, megelőzve a marokkóiakat, ám kevés választotta el őket attól, hogy az Európa-bajnok portugál együttes helyett ők lépjenek a legjobb 16 közé.

"Mindazonáltal sajnos úgy határoztam, hogy elköszönök a válogatottól. Ez az egyik legfájdalmasabb és legjelentősebb döntés egy 23 éves fiataltól, aki nehezen küzdötte el magát idáig" - fogalmazott Azmoun.

Elmondta: édesanyja korábban egy komoly betegséget győzött le, de

"sajnos néhány rosszindulatú ember miatt, és azoknak a támadásoknak a hatására, amelyek engem és a csapatot értek, az állapota súlyosabbra fordult".

Leszögezte, nehéz helyzet volt számára a döntés a család és a válogatott között, de ő az édesanyját választotta.

Azmoun 36 mérkőzésen 23 gólt szerzett a válogatottban.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×