eur:
392.59
usd:
367.46
bux:
66116.04
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Rosztov-na-Donu, 2018. június 17.A brazil Neymar (b) és a svájci Valon Behrami az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Brazília – Svájc mérkőzésen a rosztov-na-donui Rosztov Arénában 2018. június 17-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Nyitókép: Shawn Thew

Neymar megint megütheti a bokáját

Úgy jár Brazília, mint Argentína? Vagy inkább folytatja a vb-hagyományokat, s ahogyan korábban már kétszer is, legyőzi Costa Ricát? Ha a brazil sportlapokat nézi az ember, egyértelmű a felelet: az utóbbi. De hát a Lance vagy akár a Globo a svájciak elleni nyitány előtt is győzelemre tippelt.

Mindazonáltal nem nehéz azt kijelenteni, hogy az előzetesen a világbajnokság egyik legnagyobb favoritjának kikiáltott brazil válogatott most játszik majd a leggyengébb csoportellenféllel. 2002-ben kicsit hasonlóan alakult a menetrendje: rossz játékkal, nehezen kezdett (igaz, akkor a törökök ellen a hajrában mégis kiharcolta a győzelmet egy tizenegyesgóllal), majd csoportellenfél volt a közép-amerikai válogatott, amely ellen 5-2-re nyert. (Közben megverte a kínaiakat is.)

A brazilok a legutóbbi három világbajnoki mérkőzésükön nem nyertek, ráadásul a dél-amerikaiaknak – leszámítva az uruguayiakat – eddig nem megy a tornán, nyeretlenek, a braziloknak ezért is lenne fontos most a győzelem. Neymar a svájciak elleni mérkőzés óta egyetlen edzést csinált csak végig, de Tite kapitány szerint biztos, hogy játszik. Az ismét a bokáját fájlaló csatár sok kritikát kapott az első mérkőzés után, érdekes lesz figyelni, hogy önzetlenebbül futballozik-e.

Tite alapvetően ugyanazt a csapatot szándékozott pályára küldeni, mint az első találkozón, de a csütörtöki edzésen Danilo csípősérülést szenvedett, a brazilok orvosa, Rodrigo Lasmar szerint nem tud játszani. Így Fagner, a Corinthians a pályafutása elején a PSV Eindhovent is megjáró jobbhátvédje lép előre. Egy hónapja még aligha volt reális esélye arra, hogy vb-meccset játsszon, de azóta Daniel Alves és Danilo is kidőlt a sorból. A helyzet emlékeztet az 1986-osra, amikor Leandrót nem vitte el Telê Santana a mexikói világbajnokságra, aztán az addigi második számú jelölt, Édson megsérült a második meccsük elején, s eljött Josimar ideje. A beugróból a torna egyik sztárja lett.

A csoport másik mérkőzésén az első mérkőzésüket megnyerő szerbek a svájciakkal játszanak. Nemanja Matic, a Manchester United középpályása dicsérte az ellenfelet, mondván, erősebb, mint bármelyik csapat azok közül, aikkel a selejtezőcsoportban megküzdöttek. (Mondjuk, sokat nem vállalt a kijelentéssel, az ír, a walesi, az osztrák, a grúz és a moldovai jutott akkor vetélytársnak.) Mladen Krstajic, a szerb szövetségi kapitány cáfolta az az újságírói feltételezést, hogy játékosai ne lennének eléggé tapasztaltak a csúcsszintű futballban. Szerinte egy dream teamet hozott magával Oroszországba, majd azt igazolandó, hogy nagyon erős klubban futballozó játékosai is vannak, rámutatott a mellette ülő Maticra, jelezvén, hogy ő például a Man United oszlopa.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×