eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Volgográd, 2018. június 18.Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya ünnepli a második gólját az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportja első fordulójának Tunézia – Anglia mérkőzésén a Volgográd Arénában 2018. június 18-án. A találkozót Anglia nyerte 2-1-re. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Nyitókép: Thanászisz Sztavrakisz

Kemény Dénes: Harry Kane nagyon érdekes labdarúgó

Az angol válogatott mindkét gólját szerző Harry Kane stílusa a latin és az angol foci erényeit ötvözi - vélekedett az InfoRádió exkluzív szakértője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi sikerkapitány az Anglia-Tunézia mérkőzés után.

Az angol válogatott győzelemmel mutatkozott be a világbajnokságon, de Harry Kane két gólja, és különösen az utolsó pillanatokban szerzett fejese megmentette a leégéstől a gyengébb játékerőt képviselő Tunézia ellen.

"Edzői szempontból, amikor egy papíron erősebb csapat egy gyengébbel játszik, akkor nehéz a játékosokkal elhitetni, hogy ezt a meccset ugyanolyan komolyan kell venni, mint ha a német vagy a brazil csapat ellen lépnének pályára. A kihagyott helyzetek is azt mutatták, hogy sokkal jobb volt az angol csapat, de valahogy az a többletfeszültség hiányzott a játékosokból, amely ahhoz kell, hogy a maximumot nyújtsák" - mondta Kemény Dénes az InfoRádióban. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző elárulta, ilyenkor nagyon sok módon próbálnak trükközni az edzők, hogy elhitessék a játékosokkal, hogy ez nehéz lesz, de ez a feladat is roppant nehéz. Ugyanakkor az szakértő szerint ezzel a győzelemmel az angolok lökést kaphatnak, mert hoztak egy olyan kötelezőt, amely úgy nézett, hogy el fog úszni.

A sikerben kulcsszerepet játszott két góljával Harry Kane, és róla külön is beszélt az InfoRádió exkluzív vb-szakértője.

"Harry Kane nagyon érdekes labdarúgó, mert hozzá vagyunk szokva a latin gólvágókhoz, Messi és Ronaldo most a leghíresebb csatár a világon, de ő teljesen más típus. Ritka Angliában az ilyen támadó, mert egyfelől technikás, latinos módon kezeli a labdát, másfelől viszont angolos módon megy bele a csinekbe, kockáztatja a testi épségét, fejjel és lábbal is gólveszélyes, és meg van az az érzéke, mint Gerd Müllernek volt: ha a kapu előtt pattog a labda, az valahogy mindig elé kerül, és ő lesz az, aki a kapuba tudja tuszkolni. Fontos volt mind a két gólja" - mondta Kemény Dénes.

A keddi mérkőzésekkel lemegy a világbajnok csoportküzdelmeinek első köre, bemutatkozott minden válogatott, és közülük Keménynek nagyon tetszettek a belgák. mert úgy látja, megtalálták minden pozícióra a megfelelő játékost.

"Jól kezdtek, de nem gondolom, hogy vb-aranyérem esélyesei lennének, mert vannak jobb csapatok a mezőnyben. A portugál és a spanyol csapat is nagyon tetszett, az nagyon jó meccs volt, de hogy ki lesz a végén az aranyérmes vagy a döntős, az még nagyon nem látszik" - vélekedett Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×