eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Moszkva, 2017. november 10.Lionel Messi, argentin válogatott labdarúgó bemutatja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) oroszországi világbajnokságának hivatalos labdáját Moszkvában 2017. november 9-én. Az Adidas sportszergyártó cégtől a Telstar 18 nevet kapott játékszer az 1970-es mexikói világbajnokságon használt Telstar megújított változata, amely fekete-fehér, de már modernizált formájú paneleket és a pontos helymeghatározáshoz beépített chipet tartalmaz. A 2018-as bajnokságot június 14. és július 15. között rendezik tizenegy orosz városban. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: Jurij Kocsetkov

Messit is levadászták Moszkvában a magyarok

Életre szóló élményt kaptak azok a gyerekek, akik ma térnek haza Moszkvából, miután szombaton játékoskísérőként pályára léphettek az Argentína-Izland csoportmeccs előtt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon – számolt be az InfoRádiónak a csoport vezetője, Újvári Gábor. A legszerencsésebbek Lionel Messitől is kaptak pacsit.

Olti Miksának a később a mérkőzés legjobbjának megválasztott Halldórsson, Kreisz Attilának pedig a góllövő Finnbogason volt a párja, míg Páll Csaba Magnússonnal, Oszfolk Hajnalka R. Sigurdssonnal, Galambos Zsombor Árnasonnal, Szalados Márton Saevarssonnal, Tóth Bálint Hallfredssonnal, Bengyeszkov Lilla pedig Bjarnasonnal vonult a pályára, miközben a kivetítőn olvasható volt a nevük.

Tóth Bálint és Galambos Zsombor személyesen Lionel Messitől kapott pacsit.

"Szerencsénk volt, mert az argentin játékosok hamarabb megérkeztek a játékoskijáróba, és

amikor kiabáltunk Messinek, odalépett, ránk mosolygott és adott egy pacsit nekem és a Bálintnak is.

Minden vágyam teljesült, nagyon boldog vagyok!" – mondta az InfoRádióban Galambos Zsombor.

„Már maga a repülőút is némelyeknek az első volt az életükben” – emelte ki az InfoRádiónak Újvári Gábor labdarúgóedző. A Moszkvába érkezés és a biztonsági intézkedések sorozatának megélése is élmény lehetett a nyolc gyermek számára. „Az igazi élmény nyilvánvalóan az volt, amikor a Szpartak Moszkva stadionjában három órás felkészülés, próbák során aklimatizálódtak, és elérkezett a nagy nap, a szombat délután négy óra, amikor az Argentína-Izland találkozón a játékoskísérő-program csúcspontjaként kikísérhették az izlandi játékosokat.”

A legfiatalabb közülük hatéves, míg a legidősebb tíz – árulta el Újvári Gábor. A másnapra rendezett programokat – a focizást, freestyle-bemutatót, lovaskocsizást és játszószobákat – kortól függetlenül élvezhették. „Akik egy kicsit nagyobbak, már annak is örülhettek, hogy orosz népi viseletbe öltözhettek, tradicionális játékokat mutattak nekik” – tette hozzá a csoport vezetője. Az orosz fővárossal, sőt a cári rezidenciával is megismerkedhettek a gyerekek, este pedig hajókáztak.

Újvári Gábor a világesemény hangulatáról elmondta, hogy a Vörös téren mexikóiak, irániak, kolumbiaiak, németek és peruiak is összegyűltek.

„Minden náció itt van, ki hangosabban, ki nyilvánvalóan csak a városnézéssel törődve, de jól dedikálhatóan beöltözve”

– hangsúlyozta a labdarúgóedző.

Az argentinok játékoskísérői és szüleik ízelítőt adtak a magyar delegációnak szurkolói kultúrából, „a legkisebb gyerek is tudta, érezte, hogy miről van szó” – emelte ki Újvári Gábor, aki edzőként azt tapasztalja, hogy Magyarországon generációk nőhetnek fel hasonló élmények nélkül. Hazánknak a tavalyi Európa-bajnokság volt hasonló jelentőségű esemény, amikor a magyar válogatottért szurkolhattak a futballrajongók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×