eur:
393.28
usd:
367.34
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Vatutinki, 2018. június 14.Sami Khedira (b) és Mesut Özil edz a német válogatott többi tagjával a Moszkva közelében fekvő Vatutinkiben 2018. június 14-én, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyitónapján. A németek első világbajnoki mérkőzése június 17-én lesz Mexikó ellen. (MTI/AP/Michael Probst)
Nyitókép: Michael Probst

Itthon a legtöbben a németeknek szurkolnak

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot figyelemmel követő magyarok 21 százaléka szerint Németország megvédi címét.

A Kutatópont reprezentatív felmérésében ezer főt kérdeztek meg, ez alapján a lakosság 58 százaléka tudja, hogy Oroszország a rendező, és közel minden második megkérdezett követi a világbajnokság eseményeit (46 százalék).

"A válaszadók túlnyomó többsége társaságban és saját vagy ismerősei otthonában nézi a mérkőzéseket, de minden tizedik közülük vendéglátóhelyen is tervez közösségi meccsnézést" - idézte a szervezet közleménye Székely Leventét, a Kutatópont kutatási igazgatóját.

A megkérdezettek között a német és a spanyol csapat a legnépszerűbb,

és a végső sikerre is őket tartják a legesélyesebbnek, 21, illetve 16 százalékkal, míg a brazilok győzelmével a megkérdezettek 15 százaléka számol.

A labdarúgó-világbajnokság elsősorban a férfiakat mozgatja meg,

közülük háromból kettő követi az eseményeket. A nők körében ez pont fordítva van: két távol maradóra jut egy, aki nézi a meccseket, szinte kizárólag társaságban.

A vizsgálat 1000 fős, országosan reprezentatív mintából készült, telefonos lekérdezéses kérdőív felhasználásával. A kutatás alappopulációját a 18 éves és idősebb lakosok jelentették, az adatfelvétel 2018 júniusában zajlott.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×