eur:
393.25
usd:
367.85
bux:
65965.33
2024. április 24. szerda György
Jekatyerinburg, 2018. június 15.Az uruguayi José Giménez (b) és az egyiptomi Maruan Mohszen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoport első fordulójában játszott Egyiptom - Uruguay mérkőzésen a Jekatyerinburg Arénában 2018. június 15-én. (MTI/AP/Mark Baker)
Nyitókép: Mark Baker

A végére hagyta a döntést Uruguay

Az uruguayi válogatott a 89. percben szerzett fejesgóllal nyert Egyiptom ellen Jekatyerinburgban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Miután Luis Suárez több ziccert is kihagyott, José María Giménez lett a hős. Mohamed Szalah csak a kispadról nézte a meccset.

Erősen foghíjas lelátók előtt kezdődött az A csoport második mérkőzése a különleges kialakítású, két oldalán nyitott jekatyarinburgi Központi Stadionban. Az egyiptomiak legnagyobb sztárja, a májusi Bajnokok Ligája-döntőben vállsérülést szenvedett Mohamed Szalah csak a kispadon kapott helyet.

Az első félidő első fele többnyire mezőnyjátékot hozott, némi uruguayi labdabirtoklási fölénnyel. Ezután fokozatosan átvette az irányítást a dél-amerikai csapat, de a szervezetten védekező egyiptomiak mellett helyzetekig nem igazán jutott el. A legnagyobb lehetőség - egy szöglet után - Suárez előtt adódott, de ő közvetlen közelről az oldalhálóba lőtt. Elvétve az afrikai csapat is eljutott az ellenfél kapujáig, de valódi veszélyt nem jelentett.

A második játékrész egy nagy Suárez-helyzettel indult, El-Senavj azonban lábbal hárított. A folytatásban állandósult az uruguayiak labdabirtoklási fölénye, az ellenfél leginkább kontrákkal próbálkozott, de a pontatlan passzok miatt igazi gólszerzési lehetőség egyik oldalon sem volt. A hajrához közeledve Suárez ismét betalálhatott volna, ziccerben lépett ki, de az egyiptomi hálóőr leszedte a lábáról a labdát, mint ahogy pár perccel később Cavani remek lövését is hárította. Utóbbi szabadrúgásból kapufát is lőtt, majd Giménez fejesével szemben már El-Senavj is tehetetlennek bizonyult, így végül góllá érett a dél-amerikaiak fölénye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×