eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kemény Dénes: a magyar pólósok mindig győzni akarnak

Kemény Dénes: a magyar pólósok mindig győzni akarnak

Nem a magyarok a fő esélyesek, de a női és a férfi vízilabda-válogatottól is jó szereplésre számít Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke a világbajnokságon. Emellett a viadal problémamentes lebonyolítását várja a következő két hétben.

A férfiaknál a szerbek, a nőknél az amerikaiak a vizes világbajnokság vízilabdatornájának fő esélyesei – mondta Kemény Dénes az InfoRádió Aréna című műsorában. A magyar szövetség elnöke ezt arra alapozta, hogy a két együttes megnyerte a fontos világversenyeket, valamint erősebb a mezőnynél a kapusteljesítményt, a védekezést, a lövőerőt, a pontosságot, a fizikai állapotot és a koncentrációképességet tekintve.

Úgy látta, a férfiaknál közel van a szerbekhez a magyar, a horvát, a montenegrói, az olasz, a spanyol, a görög és akár az ausztrál válogatott is. Mindegyiket komolyan kell venni, de nagy különbség nincs, és közülük kerülnek ki az érmesek – tette hozzá.

A magyar férfiválogatott kerete pár helyen változott, máshol viszont nagyobb mértékű lehet a fiatalítás, már 2020-ra készülve. Ezekkel a csapatokkal szemben lehet némi előnyünk – vélekedett Kemény Dénes.

"Mindig győzni akarnak"

Beszélt arról is, hogy a szövetség hivatalosan nem fogalmazott meg célkitűzést, erre ugyanis nincs szükség a magyar válogatott esetében.

“Nagy baj lenne, ha meg kellene mondani, hogy nyerjenek érmet. Úgy nőttek fel és úgy is játszanak, hogy mindig győzni akarnak, ahogy az látszott a női csapaton az amerikaiak ellen is” - emelte ki a szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok.

A szövetség elnöke azt mondta: utólag majd megítélik a szereplést, de úgy látja, az érem elérhető mindkét csapat számára, és meg is kell próbálni elérni. Erről a játékosok is hasonlóan gondolkodnak – tette hozzá.

Hasznos tapasztalatok

A Magyar Vízilabda Szövetség több munkatársa is részt vesz a vizes világbajnokság szervezésében is – mondta Kemény Dénes elnök. Hozzátette: a szövetség korábbi tapasztalatai is fontosak voltak a vb előkészítésében.

Kemény Dénes a két válogatott eredményes szereplését és a világbajnokság problémamentes lebonyolítását várja a következő két hétben.

“Akkor lennék elégedett, ha a vb úgy lesz szép emlék, hogy mindkét csapat érmes, esetleg az egyik aranyat szerez, és a szervezés zökkenőmentes” - fejtette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×