eur:
395.61
usd:
364.94
bux:
65618.77
2024. március 19. kedd Bánk, József
Magyar szurkolók a Puskás Arénánál 2021. június 15-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Portugália ellen lép pályára ezen a napon.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az illegális árusok is magukénak érezhették a foci-Eb-t

Hamisítványokat is árultak a 2021-es labarúgó-Európa-bajnokságon – közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Budapest a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságon négy mérkőzésnek adott otthont.

A közleményben ismertetik, hogy a Puskás Aréna környékén és a Városligeti Műjégpályán kialakított szurkolói zóna ellenőrzésekor

több mint félmillió forint értékű hamis szurkolói sálat, pólót, szájmaszkot és adózatlan cigarettát foglaltak le.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök a rendőrséggel, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testülettel, az érintett közterület-felügyeletekkel és a márkavédelmi képviselőkkel alkottak egy csapatot a szabálytalanságok kiszűrésére.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) magyarországi márkavédelmi képviselői a HENT közreműködésével oktatást tartottak a védett árukról, ami segítette a hamisítványok azonosítását.

Míg az első három meccsnapon jövedéki és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt kellett intézkedniük a pénzügyőröknek, addig az utolsó napon erre nem volt szükség, mert a folyamatos és aktív jelenlétnek köszönhetően visszavonultak az illegális árusok – írják a közleményben.

Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnöke, a HENT elnökhelyettese a közleményben kiemelte, a labdarúgó-EB rámutatott arra, hogy

a sportszeripart is sújtó hamisítás mindenkit érint.

A termékeiket jogszerűen előállító gyártókat, az európai uniós tagállamokat, de a hamis sporteszközök súlyos egészségügyi kockázatot jelentenek a gyanútlan vásárlókra is – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×