eur:
388.72
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
A szlovák Milan Skriniar (b) gólt szerez a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Lengyelország-Szlovákia mérkőzésen a szentpétervári Gazprom Arénában 2021. június 14-én.
Nyitókép: Anatolij Malcev

A szlovákok már tovább is juthatnak

A Svédország–Szlovákia mérkőzéssel kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság pénteki programja. Délután 3 órától játszik a két csapat Szentpéterváron.

A szlovákok remekül kezdtek, legyőzték a lengyeleket, s ha ma nem kapnak ki, a vágyott továbbjutást tekintve már nyugodtam utazhatnak a spanyolok elleni csoportzáróra, Sevillába. A svédek túlestek a legnehezebb meccsükön, nem kaptak ki a spanyoloktól (0-0), de még egyszer aligha tudnak pontot szerezni a múltkorihoz hasonlóan rossz mutatókkal.

A helyzet jó, mondhatnák északi szomszédaink, de azért akad gond is: Denis Vavrónak, valamint egy stábtagnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje. Štefan Tarkovič szövetségi kapitány úgy vélte, nehezebb ellenfél vár rájuk, mint amilyen a lengyel volt.

Martin Dúbravka, a csapat kapusa szerint tökéletesen tisztában vannak a svédek erősségeivel, azzal, hogy milyen kitűnő játékosok alkotják az ellenfél gárdáját. Ugyanakkor, mint mondta, nagyon bíznak a saját erejükben, a csapategységben, ami eddig is segítette őket.

A lassan veteránnak mondható csapatkapitány, az immár svéd klubban, az IFK Göteborgban futballozó Marek Hamšík az ellenfél összeszokottságát emelte ki.

Az északi válogatott kerete erősödött az első mérkőzéshez képest, miután Janne Andersson szövetségi kapitány immár

számíthat a torna kezdete előtt koronavírus fertőzés miatt elkülönített Dejan Kulusevskire, a Juventus csatárára.

Róbert Mak, a Ferencváros csatára, aki jól játszott a lengyelek elleni nyitányon, nagyon is ismerős stadionban futballozik majd: korábban a szentpétervári Zenit játékosa is volt. Meg a görög PAOK-é, egykori görögországi klubtársa, Robin Olsen ma az ellenfele lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×