eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Rapport Richárd nemzetközi nagymester (b) és az indiai Dommarázu Gukés a 45. sakkolimpia hatodik fordulójában a BOK Csarnokban 2024. szeptember 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A sportág ősi mesterei győztek a sakkolimpián

A legjobb magyar férfi és női csapat is Spanyolországgal találkozott a budapesti sakkolimpia 11., utolsó fordulójában, előbbi döntetlent ért el, utóbbi viszont kikapott. A férifaknál és a nőknél is India vitte el az aranyérmet.

A nyílt szekcióban a házigazda kilencedikként rangsorolt négyese az újabb pontvesztéssel nem tudta elérni az előzetesen célként kitűzött hatba kerülést. A pontos végeredmény csak akkor lesz meg, ha minden parti befejeződött a BOK Csarnokban.

A veretlenül éllovas India 3,5-0,5-re könnyedén verte Szlovéniát, ezzel biztosította aranyérmét.

Értékelés

Gledura Benjamin úgy értékelte az összteljesítményt, hogy több volt ebben eredmény szempontjából. Szerinte nem volt szerencséjük a párosításokkal, mert játszottak az első helyen kiemelt amerikaiakkal és a másodikként rangsorolt, toronymagasan győztes indiaiakkal, valamint az Európa-bajnok szerbekkel is.

A nőknél a mindössze 17 évesen éltáblás Gaál Zsóka a világos bábukat vezetve sokkal előnyösebb pozíciót vívott ki, csakhogy két rossz lépéssel elveszítette a partiját. Ezen társai sem tudtak javítani, ugyanis sötéttel Hoang Thanh Trang és világossal a gyaloghátrányba kerülő Terbe Julianna is kikapott. A magyarok becsület fél pontját Lázárné Varga Szidónia vívta ki, de a csapat így is

kicsúszott a legjobb tízből a vereség miatt.

A nőknél szintén India diadalmaskodott, miután felülmúlta Azerbajdzsánt, míg a nagy rivális Kazahsztán döntetlennel zárt az amerikai négyessel.

A férfiaknál a magyar A válogatott 16 ponttal zárt, a dobogós helyhez eggyel többre lett volna szükség.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×