eur:
395.55
usd:
360.19
bux:
71673.12
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Debrecen, 2024. április 12.Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 2. fordulójában játszott Svédország - Magyarország mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2024. április 12-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir beszélt Klujber Katrin sérüléséről is

Az olimpiára készülő női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya azt is elárulta, hogy miért nem játszott Klujber Katrin Szlovénia ellen.

A magyar női kézilabda-válogatott kedden tíz, szombaton Győrben pedig egy góllal győzte le a szintén olimpiai résztvevő Szlovéniát. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csak az első 17 perccel volt elégedett a győri felkészülési mérkőzésén.

„Az első 17 percben ugyanolyan játékot mutattunk, mint Szlovéniában, de akkor az hatvan percen keresztül kitartott. Ma 17 perc után a védekezés és a támadás sem működött megfelelően, pedig ugyanazok az emberek voltak a pályán, mint kedden. Ezt követően sort cseréltünk, majd valahogy nem tudtuk megoldani a védekezést. Kihagytuk a helyzeteinket, védekezésben pedig szélesen álltunk egymástól, így kialakultak olyan rések, ahova be tudtak törni a szlovének. Sajnos a második félidő ugyanígy nézett ki, bizonytalanok voltunk” – mondta a szakvezető a meccs után, aki meglepetésként ért a teljesítmény visszaesése.

Úgy érzi, nem az összpontosítással volt probléma, mert megvoltak a helyzetek, de a játékosok nagyon precízen akarták befejezni azokat, és sokszor a kapufát találták el. A visszafutásban leginkább azzal foglalkoztak, mi történt támadásban. Ennek tudható be, hogy némileg elveszítették a magabiztosságukat, és volt olyan szakasza a meccsnek, amikor mindig tíz másodpercen belül fejezték be a támadásaikat.

„Küszködtünk, amikor nem ment a játék, és így is győzelemmel zártunk, de lehet, hogy ez más ellenfél ellen kevés lesz”

– tette hozzá.

Az eddigi felkészüléssel ezzel együtt elégedett a szövetségi kapitány, de a következő hét más lesz, és persze kielemzik a mostani hibákat is.

Elárulta azt is, hogy Klujber Katrinnak egy kisebb sérülése volt, ezért nem kockáztatták a szereplését a győri meccsen. A szakvezető bízik abban, hogy hétfőre az átlövő is száz százalékos állapotban lesz.

A beálló Füzi-Tóvizi Petra szerint meglátszott a teljesítményen, hogy felkészülésből érkeztek. „Ez volt a legkeményebb hetem a felkészülés alatt. Szoknunk kell ezt a ritmust. A mérkőzés egy állóképességi edzéssel ért fel, nagy volt az iram. Az első félidőben nagy előnyt tudtunk kialakítani, és ezt meg kell tudnunk tartani, nem szabad bennragadni az öltözőben, erre kell jobban figyelnünk” – mondta a játékos.

A hibák között sorolta, hogy néhol szellős volt a védekezés, ezt kell megfeszíteni jobban, valamint nem szabad elszórni a labdákat támadásban. A pozitívumok között említette, hogy a kapusok jól védtek, és Ana Grost, az ellenfél legveszélyesebb játékosát is sikerült semlegesíteni.

„Sok jó dolog volt a meccsen, amiből tudunk építkezni, a hibákat látni fogjuk és kijavítjuk.

A pároskapcsolatokon még van mit csiszolni, de azt szépen építgetni kell, míg a kommunikáció a védekezésben néha lankad a fáradtsággal” – tette hozzá.

A beálló elárulta, hogy az olimpia láz még nincs meg nála, ez majd akkor jöhet, ha fent ülnek a repülőn vagy látja az olimpia falut. Ezzel együtt az indulást várja, a mostani heteket a felkészülésben pedig túl kell élni.

A válogatott Németország ellen játssza utolsó felkészülési meccsét a párizsi olimpiai előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megkéselték a spanyol futballfenomén apját

Három embert letartóztattak, egyet még keresnek azt követően, hogy megkéselték a labdarúgó-Eb spanyol tinisztárjának édesapját. A férfit a Barcelonához közeli Mataróban, egy parkolóban támadták meg.
VIDEÓ
Fontos rendelet jött a Paksi Atomerőműnek, ami lazítja a Duna vízhőmérsékleti korlátját

Fontos rendelet jött a Paksi Atomerőműnek, ami lazítja a Duna vízhőmérsékleti korlátját

Miután július végén társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Energiaügyi Minisztérium azt a rendelettervezetet, amely miniszteri engedéllyel átléphetővé tenné a 30 fokos vízhőmérsékleti korlátot a Dunán a Paksi Atomerőműnél, a csütörtök éjjeli Magyar Közlönyben meg is jelent az erről szóló miniszteri rendelet. Ez már péntektől hatályba lép, így ha a villamosenergia ellátásbiztonsági helyzet indokolttá teszi, akkor akár már holnap lazíthat Lantos Csaba energiaügyi miniszter az eddigi korlátozáson, hiszen csütörtökön megint le kellett terhelni az atomerőművet a vízhőfok miatt, és közben megint extrém magas áramárak alakultak ki a nagykereskedelmi piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×