eur:
394.49
usd:
367.5
bux:
72074.21
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Lang Ádám (b) gólt lő az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzésen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Megszakadt a veretlenségi sorozat, két védelmi hiba miatt: Írország–Magyarország 2-1

A magyar válogatott Dublinban, Írország ellen játszott Eb-felkészülési mérkőzést. A hazaiak meglőtték idei első góljukat, a mieinknek pedig ugyanez volt az első kapott 2024-ben. Aztán gyorsan egyenlítettünk. A győztes ír gól ugyanúgy magyar gólhelyzetet követően született ellentámadásból, a meccs legvégén. Javítani szombaton lehet.

Marco Rossi végül szinte az alapcsapat mellett döntött, még az sem lenne nagy meglepetés (esetleg egy Dárdai-Szalai cserével), ha ez a tizenegy kezdene az első Európa-bajnoki mérkőzésünkön: Gulácsi – Lang, Orbán, Dárdai Márton – Nego, Nagy Ádám, Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga Barnabás.

Az írek kezdő csapata: Kelleher – Coleman, Duffy, D. O'Shea – Doherty, Cullen, Smallbone, Brady – Azaz, Idah, Szmodics.

Nagy Ádám a 80., Schäfer András pedig a 25. válogatott mérkőzésén szerepel.

A kereteket nézve, Szoboszlai Dominik és Caoimhin Kelleher csapattársak a Liverpoolban, miként Kerkez Milos és az ír tartalék-tartalékkapus, Mark Travers a Blackburnnél. Akad egy ír a Wolverhamptonból, Matt Doherty, aki „de iure” klubtárs Bolla Bendegúzzal, de a magyar középpályást a Wolves eddig minden évre kölcsönadta Svájcot.

Magyar labdabirtoklással kezdődött a mérkőzés, Sallai Roland jó beadáésát Négo kapura segítette, de Kellehernek ez nem jelentett gondot.

A 13. percben Varga Barnabás kibirkózott egy helyzetet, Négo elé került a labda, de ő 13 méterről a kapu fölé nyesett.

Tízpercnyi mezőnyjáték után Schäfer András megindult, botladozott, de eljutott lövésig, de nem talált kaput.

A 29. percben Kerkez Milos rövid sarkos lövését Kelleher vetődve védte, eddig ez volt a meccs helyzete.

A 36. percben megszerezték a vezetést az írek. Egy jobb oldalról küldött beaddást Idah öt méterről, üresen állva a kapuba fejelte. Lang Ádám lemaradt, 1-0.

A 40. percben Szoboszlai beadását Willi Orbán megcsúsztatta és a bal oldalon feltűnő Lang Ádám négy méterről a kapuba bikázta a labdát, 1-1

Vége az első félidőnek.

A második játékrészre két légiós, Gulácsi Péter és Loic Négo helyére két ferencvárosi, Dibusz Dénes és Botka Endre állt.

A magyar csapat birtokolja többet a labdát.

Sallai lövését Kelleher szép vetődéssel védte.

Egy perccel később Schäfer 20 méteres lövését védte a liverpooli kapus.

Kicsit meglepő csere: Kleinheisler László váltotta Varga Barnabást.

Eljött a további cserék ideje, posztra cserélt a kapitány. Kerkez és Schäfer lement, Nagy Zsolt és Styles állt be a magyar csapatba.Egy perccel később Lang Ádámot Balogh Botond váltotta.

Sallai Roland egy lendületes akció végén erőtlenül lőtt.

Nagy Zsolt elől Coleman szögletre mentett, a magyar szögletből pedig az írek szereztek gólt. Kleinheisler emberbe lőtte a labdát, utána Styles nem tudott hátra csúszva menteni, két ír egyedül vitte a labdát Dibuszra, Parrott belőtte, 2-1.

Megszakadt a magyar veretlenségi sorozat, az írek egy nagyon is elkerülhető vereséget mértek a magyar csapatra.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×