eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Mihály Ákos (b) és Szabó Bence (k), valamint a japán Ocu Koszuke (j) a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság első fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen 2024. április 28-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Négy év múlva Franciaországban lesz a jégkorong-világbajnokság

Magyarországon kerül sor jövőre a férfi U18-as divízió 1/A világbajnokságra.

A nemzetközi szövetség erről pénteken, Prágában határozott, bár a döntés formalitás volt, miután a másik pályázó, Kazahsztán május elején visszalépett.A mérkőzéseket 2028. május 12. és 28. között rendezik majd Párizsban és Lyonban.

Jövőre, május 9. és 25. között - a magyar válogatott részvételével - a dániai Herning és a svéd főváros, Stockholm lesz a vb házigazdája, majd 2026-ban Svájc (Zürich és Fribourg), egy évvel később pedig Németország (Düsseldorf és Mannheim) lesz a rendező.

A most zajló csehországi vb-n Svédország-Csehország és Kanada-Svájc elődöntőkre kerül sor.

A prágai kongresszuson az is eldőlt, hogy Magyarországon kerül sor jövőre a férfi U18-as divízió 1/A világbajnokságra. A tervezett helyszín a székesfehérvári Alba Aréna lesz 2025. április 20. és 26. között. A magyarok ellenfele az elitből kieső Kazahsztán, Ukrajna, Ausztria, Dánia, valamint a feljutó Szlovénia lesz.

A magyar szövetség jelezte, hogy nyitott a női U18-as divízió 1/A vb megrendezésére is, de erről végleges döntés még nem született.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×