eur:
395.63
usd:
366.84
bux:
70185.77
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Lehmann Csongor fut a triatlon világkupa-sorozat tiszaújvárosi állomásának férfi döntőjében 2019. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Triatlon - Magyar bombameglepetés jöhet az olimpián?

Új korszak kezdődik a magyar triatlonsportban: a hazai szövetség célja az, hogy minden idők legsikeresebb szereplésével záruljon a párizsi olimpia. Az InfoRádió Kindl Gábort, a Magyar Triatlon Szövetség elnökét kérdezte.

Hétvégén próbál kvalifikálni az olimpiára a mix triatlonváltó egy mexikói világkupaverseny segítségével.

"Az szinte biztos, hogy három férfival veszünk részt egyéniben, komoly esélyeink vannak" - adott hangot reményeinek az InfoRádióban Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke, aki szerint a mix váltó mostanában mindig borítja a papírformát, olyan jól szerepel, és erre Párizsban, az olimpián is volna lehetőség; "illetve ha a fiúk csapatként tudnak együttműködni az egyéni versenyben, akkor rendkívül komoly eredményre számíthatunk ott is".

A három közé viszont még szintén be kéne kerülni, Lehmann Csongor és Bicsák Bence helye biztos, Faldum Gábor és Dévai Márk küzd a harmadik magyar helyért. A nőknél egy nevező - Kuttor-Bragmayer Zsanett - már biztos, ő kaphatna társat, ha a mix váltó kijutna.

Kindl Gábor arról is beszélt, hogy miképp érintheti a Szajna vízminősége a triatlonversenyt a nyári olimpián.

"Folyamatosan zajlik a Szajna vízminőségének az ellenőrzése, és ha jól tudom, az elmúlt hónapokban két olyan mérés volt, ami határértéken kívüli, amely valamilyen havária eseményhez kapcsolódott, például súlyos esőzéshez. De erre is készül a nemzetközi szövetség, illetve a rendezőség, főleg olyan intézkedéseket fogalmazott meg, amely lehetővé teszi a Szajna vízminőségének a konkrét javítását. Van egy zsiliprendszer, amely megakadályozza, hogy esetleg szennyvíz jusson a Szajnába, a lakóhajókat pedig eltávolítják, ezen kívül létrehoztak egy tisztavíz-tárolót, aminek a tartalma adott esetben hígíthatja a Szajna vizét" - számolt be.

Abban nem is gondolkodnak, hogy az úszás kikerülne a triatlonból, ezt csak egy három hetes esőzés tenné szükségessé szerinte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 13. 10:59
×
×
×
×