eur:
394.91
usd:
367.92
bux:
70329.83
2024. június 25. kedd Vilmos
Lehmann Csongor a triatlon vegyes váltóversenyében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Párizs 2024 - megvan a magyar triatlonos csapat

Lehmann Csongor, Bicsák Bence és Kuttor-Bragmayer Zsanett indulhat a magyar színek képviseletében triatlonban a párizsi olimpián.

A nemzetközi szövetség hétfőn zárta le az olimpiai kvalifikációs rangsort és a hazai szövetség szerdán jelentette be, kik vesznek részt a játékokon.

„A világbajnoki sorozatban hétvégén bronzérmet nyerő Lehmann Csongort, az előző olimpián hetedik Bicsák Bencét és a Tokióban szintén remek eredményt elérő Kuttor-Bragmayer Zsanettet nevezi a párizsi olimpiára a Magyar Triatlon Szövetség. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk majd triatlonban” – tájékoztatta az MTI-t a szövetség, amely kiemelte: a magyar triatlonsport erejét jelzi, hogy a kvalifikációs ranglistán elfoglalt helyezések alapján egy magyar nő mellett négy (!) férfi lehetne ott Párizsban - ilyen eredmény a magyarokon kívül csak a franciák, a spanyolok és a németek értek el -, „de sajnos más sportágakhoz hasonlóan a triatlonban is limitálják, hogy egy nemzet hány kvótát kap”.

Így a nőknél egy, a férfiaknál két magyar triatlonos indulhat Párizsban, a vegyes váltó nem szerzett kvótát.

„A kvalifikációs időszak eredményei alapján a hazai szövetség elnöksége úgy döntött, hogy Kuttor-Bragmayer Zsanettet, Lehmann Csongort, Bicsák Bencét nevezi az olimpiára, a tartalék Dévay Márk. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk triatlonban, ennek kvalifikációja július 1-én zárul” – áll a közleményben.

„Hosszú, nehéz és rendkívül izgalmas volt a kvalifikációs időszak. A végén egy picit a szerencsével is hadilábon álltunk, így végül három fős lesz a magyar olimpiai válogatott, bár korábban arra is volt esély, hogy öten utazhatnak. Bízom benne, hogy az élet visszaadja majd Párizsban, amit az elmúlt két hétben elvett tőlünk” – nyilatkozott Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöke.

Hozzátette, a csapat így is nagyon erős, az U23-as világbajnok Lehmann Csongor mellett Bicsák Bence hetedik volt tokiói olimpián, ahol Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett.

„Ezúttal szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni, sőt – ahogy a hétvégi példa is mutatja – ha minden összejön, akkor akár érmet is hozhat haza a csapat. Hatalmas siker lenne” – fogalmazott az elnök.

A versenyzők a következő két hónap jelentős részét magaslati edzőtáborban töltik majd.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×