eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Galló Vilmos (j) és a japán Halliday Dzsiei a férfi jégkorong olimpiai selejtezősorozat budapesti tornájának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen a Tüskecsarnokban 2024. február 10-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Galló Vilmos távozik a Linköpingtől, de maradna északon

A válogatott Galló Vilmos szerződése lejártával távozik a svéd jégkorongbajnokságban érdekelt Linköpingtől, de mint mondta, a jövőben is valamelyik északi országban szeretne játszani.

A 27 éves hokis az M1 aktuális csatornának elmondta: felemás érzésekkel távozik, nehéz számára a búcsú a várostól és a barátoktól, de mivel a mostani szezonban nem játszott annyit, amennyit szeretett volna, szakmailag már várja a változást. Elárulta: már a szezon elején látta, érezte, hogy nem számítanak rá úgy, ahogy ő azt szeretné, s már akkor elkezdődött érlelődni benne a távozás gondolata.

"Csalódott voltam, különösen annak fényében, hogy az előző idényem jól sikerült. De hát ez profi sport, az edző feladata az, hogy nyerjen a csapat, s mivel hét év után először bejutottunk a rájátszásba, az edző nem tartozik magyarázattal" - mondta a támadó. A Linköping a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, majd a negyeddöntőben 4-0-s összesítéssel kiesett.

Galló Vilmos úgy nyilatkozott, nagyon várja a válogatott időszakot - a jövő héten kezdődik az összetartás -, már a februári olimpiai selejtezőtornán is szenzációs volt játszani. Szerinte a bolzanói divízió I/A-s világbajnokságon kiegyenlített csoportban szerepelnek majd. Az április 28-án kezdődő tornán az első ellenfél Japán lesz, majd sorrendben a dél-koreai, a román, az olasz, végül a szlovén csapattal játszik Don MacAdam szövetségi kapitány együttese. Az elitbe az első kettő jut fel.

"Kiegyenlített a csoport, benne van a feljutás vagy a harmadik hely is. Szerintem megvan hozzá a játékosállományunk, hogy újra A csoportosak legyünk" - jelentette ki.

Galló Vilmos azt mondta, úgy érzi, klubszinten még nem jött el az ideje annak, hogy hazatérjen, szeretne külföldön maradni, elsősorban északon, már zajlanak is a tárgyalások, de konkrétumról még nem beszélhet.

A hokis 2021-ben, négy év után tért vissza a Linköping HC-hez, amelyhez először 2013-ban, korosztályos játékosként szerződött, majd 2015 és 2017 között már stabilan a felnőtt kerethez tartozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×