eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
MADRID, SPAIN - MARCH 13: Jan Oblak of Atletico de Madrid reacts during the UEFA Champions League 2023/24 round of 16 second leg match between Atletico Madrid and FC Internazionale at Civitas Metropolitano Stadium on March 13, 2024 in Madrid, Spain. (Photo by Diego Souto/Getty Images)
Nyitókép: Diego Souto/Getty Images

Oblak hős lett, az Atlético kiejtette a tavalyi döntős Intert

Az Atlético Madrid 0-1-ről fordítva 2-1-re megverte az Internazionalét, 2-2-es összesítéssel, tizenegyespárbajban bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Ugyancsak továbbment a PSV-t 2-0-ra legyőző Borussia Dortmund is. A negyeddöntő további csapatai: Real Madrid, Barcelona, PSG, Bayern München, Arsenal és Manchester City.

(A mérkőzéseket élőben közvetítettük, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.)

A PSV Eindhovent fogadó Borussia Dortmund 2-0-s sikerével harcolta ki a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az eindhoveni döntetlent követően a német együttes korán vezetést szerzett, majd az utolsó negyedórában egy meg nem adott találatot, a ráadás perceiben pedig egy újabb szabályos gólt is szerzett a Ruhr-vidéki alakulat. A két gárda negyedik egymás elleni BL-mérkőzésén is veretlen maradt a német klub: két döntetlen mellett másodszor diadalmaskodott.

A PSV-nek az európai kupaporondon változatlanul egyszer sem sikerült továbblépnie olyan oda-visszavágós párharcból, amelynek első felvonásán 1-1-es döntetlent játszott.

Az Atlético Madrid hazai pályán tizenegyesekkel harcolta ki a továbbjutást az Internazionale ellen, így került a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A milánói kék-feketék egygólos hazai sikerük után várták a szerdai visszavágót, amelyben madridi mezőnyfölény után szereztek vezetést Federico Dimarco első BL-góljával. A párharc első mérkőzése óta nem játszó, sérülésből felgyógyult Antoine Griezmann alig két percre rá egyenlített. A rendes játékidő hajrájában Memphis Depay révén a házigazda előbb kapufáig jutott, majd kiegyenlített összesítésben. Sőt, ziccere volt a továbbjutás kiharcolásához is a spanyol csapatnak, ám nem tudott élni vele: következett a hosszabbítás, amely nem hozott döntést. Tizenegyesekkel dőlt el a nyolc közé jutás, az idegek harcát a madridiak bírták jobban, csupán egyszer hibáztak, míg riválisuk háromszor is, így az Atlético lépett a következő körbe.

Az előző kiírásban döntős olasz csapat december 29. óta sorozatban 13 összecsapásán győzött ezt megelőzően.

A Bajnokok Ligája negyed- és elődöntőjének sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Az élő közvetítés szövege

Két mérkőzéssel ma este befejeződnek a labdarúgó Bajnokok ligája 2024-es nyolcaddöntői. A Real Madrid, a Barcelona, PSG, a Bayern München, az Arsenal és a Manchester City már bejutott a legjobb nyolc közé, a mai két párban az Atlético Madrid és az Internazionale (az első meccsen: 0-1), valamint a Dortmund és a PSV (1-1) követheti őket.

BORUSSIA DORTMUND–PSV 0-0: Borussia Dortmund: Kobel – Süle, Can, Hummels, Maatsen – Sabitzer, Özcan, Malen, Brandt, Sancho – Füllkrug. PSV: Benitez – Teze, Schouten, Boscagli, Dest – J. Veerman, Til, Mauro Junior – Bakayoko, L. de Jong, M. Tillman.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 0-0: Atlético Madrid: Oblak – Szavics, Witsel, Hermoso – Molina, Samuel Lino, Koke, M. Llorente, De Paul – Griezmann, Morata. Internazionale: Sommer – Pavard, De Vrij, Bastoni – Calhanoglu, Dumfries, Barella, Mhitarjan, Dimarco – Thuram, Lautaro Martinez.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 0-0: Lino éles szögből leadott lövését Sommer szépen védte. Sokkal aktívabb az Atlético az első percekben.

BORUSSIA DORTMUND–PSV 1-0: Három perc alatt előnybe került a Dortmund, Jadon Sancho szerezte a gólt. Húsz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 0-0: Dumfries két lövését is védte Oblak, eddig ezek voltak az olaszok legjobb lehetőségei.

BORUSSIA DORTMUND–PSV 1-0: Füllkrug lövése elkerülte a PSV kapujának jobb oldalát.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 0-0: Alvaro Morata tíz méteres fejesét Sommer magabiztosan hárította.

BORUSSIA DORTMUND–PSV 1-0: Az első félidő első felében 72 százalékban a Dortmundnál volt a labda.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 0-1: Barella előkészítése után Di Marco megszerezte a vezetést az Internek. A fekete-kékek összesítésben már kétgólos előnyben vannak.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 1-1: Mintha mi sem történt volna, az Atléti máris kiegyenlített. Két védő érintése után Griezmann elé került a labda, a francia világbajnok pedig a kapuba lőtt.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 1-1: Antoine Griezmann helyzetbe cselezte meg, de a lövésébe belelépett világbajnok társa, Benjamin Pavard.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 1-1: A Metropolitanóban a második félidő első helyzete Griezmanné volt, lapos lövését Sommer védte.

BORUSSIA DORTMUND–PSV 1-0: Valamivel kiegyenlítettebb a labdabirtoklás, de a Dortmund uralja a játékot.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 1-1: Lautaro Martínez a lehető legjobb ütemben adott paszából Thuram tökéletes helyzetbe került, de 12 méterről a kapu fölé lőtt.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 1-1: A 85. percben kiegyenlíthette volna az összesítésben meglévő hátrányát az Atlético, de Memphis Depay labdája kijött a kapufáról.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 2-1: Egy perccel kséőbb a holland már belőtte. Remekül fordult le De Vrij mellett, s a jobb alsó sarokba lőtt. Hosszabbításban 2-2.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 2-1: Griezmann tökéletes passzából Riquelme eldönthette volna a párharcot, de 12 méterről a kapu fölé lőtt.

BORUSSIA DORTMUND–PSV 2-0: Reus a 85. percben lőtt még egy gólt, minden eldőlt.

BORUSSIA DORTMUND–PSV 2-0: Vége a mérkőzésnek, a Borussia Dortmund 3-1-es összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 2-1: Thuram helyzetbe került, de felugorva nagyon gyengén fejelt.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 2-1: A másik oldalon Depay kapura pörgette a labdát, de nem elég erősen, Sommer védeni tudott.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 2-1: Vége a hosszabbítás első 15 percének.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 2-1: Az Inter többet birtokolta perceken át a labdát, de helyzet már nem volt.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 2-1: Letelt a 120 perc, tizenegyespárbaj dönt. Mindkét kapus, Jan Oblak és Yann Sommer is kiváló a hárításban.

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 2-1: Tizenegyesek. Az Inter kezdte. Calhanoglu bebikázta, 1-0. Memphis Depay ugyanúgy, 1-1. Alexis Sánchez lövését Oblak kivédte, 1-1. Saúl Niguez is kihagyta, 1-1. Klassen lövését is kivédte Oblak, még mindig 1-1. Riquelme belőtte, 2-1 a spanyoloknak. Acerbi nem hibázott, 2-2. Correa szétlőtte a felső sarkot, 3-2 az Atlétinek. Lautaro Martínez az égbe lőtt, továbbjutott az Atlético Madrid.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×