eur:
388.48
usd:
360.87
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Telegdy Ádám a férfi 200 méteres hátúszás előfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Öldöklő hazai küzdelem a láthatáron egy magyar olimpiai érmet ígérő úszószámban

Lehet, hogy hiába volt 200 méteres hátúszásban a dohai vb-n hetedik Telegdy Ádám, ha egyéni csúcsánál is jobb ideje van Kovács Benedeknek, illetve a februári vb-t Kovács mellett szintén kihagyó fukuokai világbajnok Kós Hubertnek. Az InfoRádiónak nyilatkozó Telegdy Ádám próbálja reálisan látni a helyzetét, de fogadkozik is: ő lesz "a második".

Az a különös helyzet állt elő, hogy a következő hetekben őrjítő csatára lehet számítani 200 méteres férfi hátúszásban az olimpiai részvételért, ugyanis a februári dohai úszó-vb-n a számban Telegdy Ádám döntőt úszott és ott hetedik lett – a negyedik legjobb idővel jutott fináléba –, de lehet, hogy egy ilyen eredmény sem elég, néhány hónappal korábban ugyanis Fukuokában Kós Hubert világbajnok lett, a dohai vb-n pedig egy váratlan jött combsérülés miatt nem úszó Kovács Benedek pedig ötödik helyen zárt. Hármójuk közül, hiába van meg az olimpiai jogosultsága mindhármuknak, csak ketten lehetnek ott Párizsban a nyáron.

Telegdy Ádám, aki közülük jelenleg csak a harmadik legjobb idővel rendelkezik, az InfoRádióban magyarázta el, hogy a mostani hetedik helye nem mérvadó, mert a fókuszban Párizs van.

"Öt-hat hétnyi felkészülésből kellett odamenni. Az idővel így is elégedett vagyok, illetve az úszás élményével is. A hetedik hellyel kevésbé, a döntőben elfogytam, lenyúltak még ketten, ötödik lehettem volna, de ez nem releváns az idei évet tekintve" – sorolta a hátúszó.

Magával az úszás egészével, az egymás utáni 50 méterek felépítésével, arányosításával kapcsolatos munkával egyébként már végzett, de mindegyik hosszból le kell még faragni 2-3 tizedet, ehhez még jobb edzettség és "gyorsasági állóképesség" kell.

A három úszó esetében tehát már "rég nem" az olimpiai A-szint teljesítéséről van szó. Reálisan a második helyért küzd most Kovács Benedekkel júliusig, ráadásul ehhez is jelentősen javulnia kell egyéni legjobbjához (1:56,15) képest, amely idő a tokiói olimpián egy ötödik helyre azért jó volt. (Kovács Benedek legjobbja Fukuokából három tizedmásodperccel jobb Telegdy idejénél.)

"Az 1:56 alatti időt most már kergetem pár éve, de ez lehet az az év, amikor a legnagyobb esélyem van egyéni csúcsdöntésre.

Az országos bajnokság is egy nagyon jó lehetőség rá, tekintve, hogy a Duna Arénában lesz, illetve utána lesz még egy Eb az olimpia előtt, az az utolsó esély. Nagyon meg szeretném csinálni, és minden stressznek, nyomásnak csakis a pozitív oldalát érzem magamon" – ecsetelte Telegdy Ádám.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×