eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Doha, 2024. február 8.Mihók Attila (k) és Cseh Sándor (hátul) szövetségi kapitányok a női vízilabdatorna csoportkörének 3. fordulójában játszott Magyarország-Ausztrália mérkőzés végén a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 4-én. Elöl Mahieu Geraldine (k). A magyar válogatott 13-9-re nyert, így százszázalékos teljesítménnyel, csoportgyőztesként közvetlenül a negyeddöntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mihók Attila felfedte a világbajnokverés titkát

A görögök elleni elődöntőben is a védekezés a legfontosabb a női vízilabda-válogatott számára, Mihók Attila társ szövetségi kapitány szerint pedig mostantól már valóban világbajnokságként gondolnak Dohában zajló viadalra.

"Régen volt már ilyen laza hangulatú esténk, megéltük ezeket a pillanatokat, hónapok óta erre vártunk, ami most megadatott, és magamban is szerettem volna kiélvezni, aztán persze reggel már úgy ébredtem, hogy nézzük a görögöket!" - idézte fel Mihók Attila a címvédő és Európa-bajnok hollandok felett aratott hétfői negyeddöntős sikert követő órákat.

A csapat szálláshelyén a szakember elmondta, csupán néhány órát tudott aludni, végig a mérkőzés eseményei pörögtek a fejében, utána viszont az előttük álló másfél napra gondolt, és arra, milyen értelmezhető célt adjanak a folytatásnak, utóbbi persze nem nehéz:

"Eddig ez egy olimpiai kvalifikációs torna volt számunkra, most pedig egy világbajnokság" - fogalmazott a tréner, aki szerint a görögök elleni elődöntő kulcsa is a védekezés lesz.

"Hasonlóan, mint tegnap a hollandok ellen, rá kell erőltetnünk az akaratunkat a görögökre. Nem engedhetjük őket kibontakozni, el kell bizonytalanítanunk a lövőiket, akik az Európa-bajnokságon azért csúnyán meglőttek minket" - utalt Mihók Attila a görögök elleni összecsapásra, amelyet egy hónappal ezelőtt a januári eindhoveni kontinensviadal csoportkörének nyitányán a rivális 14-12-re nyert.

A kapitány kiemelte, az, hogy Hollandia ellen az első félidőben mindössze két gólt kapott a csapat, tartást, erőt adott: "Támadásban pedig úgy érzem, az, hogy egy labda kifelé vagy befelé pattan a kapufáról, azon múlik, hogy mennyire hősiesen, egységesen védekezünk."

"A kvóta megvan, a vb-érem még nincs, ezért ugyanolyan elánnal, összefogással és akarással kell küzdenünk, mint ahogyan az olimpiai indulásért sikerült" - fűzte hozzá a tréner.

Mihók Attila - Cseh Sándorral közösen - szeptemberben vette át a szövetségi kapitányi feladatokat, előtte 25 éven keresztül a Dunaújvárost irányította.

"Klubedzőnek lenni az embernek az élete, hétfőtől vasárnapig összeegyezteti a munkát a családdal, a szövetségi kapitányi poszt nekem az elmúlt két hónapban inkább egy napi huszonnégy órás tűzoltószolgálat. November óta minden egyes percben és másodpercben ez a feladat foglalkoztatott. A legfőbb hasonlóság viszont, hogy ezt a csapatot is ugyanannyira kell szeretni, mint azt, és ez mindennek az alapja."

A magyar-görög elődöntőt szerdán 15.30-tól rendezik (M4 Sport).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×