eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Garda Krisztina (b) biztatja csapattársait, mellette Gurisatti Gréta (k), Máté Zsuzsanna (j2) és Mahieu Geraldine (j) a női vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 12-én. A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel 13-12-re legyőzte a címvédő és Európa-bajnok Hollandiát, így a négy közé jutott a dohai világbajnokságon, egyszersmind megszerezte a kvótát a párizsi olimpiára.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás a női vízilabda-válogatott sikeréről: mindenki mindenkiért megpróbált mindent megtenni

Kijutott a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott, miután hétfőn ötméteresekkel legyőzte a vb- és Eb-címvédő Hollandiát a dohai vb negyedöntőjében. Az olimpiai bajnok Faragó Tamást, a Nemzet Sportolóját kérte értékelésre az InfoRádió.

Nagy kő esett le a szívekről Faragó Tamás vízilabda-legenda szerint azzal, hogy a magyar női vízilabda-válogatott a hétfői vb-negyeddöntőben legyőzte a címvédő és regnáló Európa-bajnok Hollandiát, amivel annyi elszalasztott esély után most kiharcolta a párizsi olimpiai részvételt is.

"Ezek a csajok azért ennél többet érdemeltek volna, mint hogy esetleg egy kudarcként nem jutnak ki az olimpiára. Arról nem is beszélve, hogy

itt nemcsak egy ajándékról volt szó, hanem az év legfontosabb mérkőzésén az év legjobb játékát nyújtották a lányok"

– magasztalta a Mihók Attila, Cseh Sándor kettős által irányított csapat hétfői teljesítményét.

A mérkőzésen végig a magyar csapat dominált, de olykor mégis "visszajött" a meccsbe Hollandia, másodpercekkel a végső dudaszó előtt pedig szintén egyenlő lett az állás, és jöhettek az ötméteresek.

Faragó Tamás szerint a sors hozta így, hogy a magyar csapat "kénytelen volt" a világ- és Európa-bajnokkal játszani a párizsi részvételért, de ez egy ilyen nap volt, a hollandok "nem nagyon tudtak mit kezdeni azzal a fegyelmezett védekezéssel és egyéni profi teljesítményekkel", amibe hétfőn beleütköztek.

Tulajdonképpen mindenki kivette valahogy a maga részét a sikerből. Látványos volt az is, hogy nagyon sok emberhátrányos helyzetet tudott jól kivédekezni az együttes. Erről említést téve úgy fogalmazott, ez megint abba a fogalomkörbe tartozik, amikor arról beszélünk, hogy a csapategységet, a kohéziót elsősorban a védekezés minősíti. "Itt lehetett látni, hogy a lányok nemcsak elszántak, tudatosak voltak, hanem igazából mindenki mindenkiért megpróbált megtenni mindent, és ezért lettünk olyan eredményesek a védekezésben is" – tette hozzá.

Sok kritika érte az együttest a kudarcos Európa-bajnokság alatt és után, és bizony a szakmai stábnak is kijutott a bírálat. Sokan kételkedtek a szövetségi kapitányi párosban is. Hogy mennyire lehet nekik ez most elégtétel, és egyáltalán mit jelent ez a mostani olimpiai kijutás, minimum-e vagy komoly siker, arról azt mondta, az edzőt mindig az eredmény minősíti.

"Ha nincs eredmény, akkor bármennyire is jó edzéseket tart, meg nagyon kedves fiú, akkor ő nem sikeres edző, de ha nyer, akkor természetesen pontosan tudjuk, hogy talán neki is köze volt ehhez a sikerhez; örülök neki, mert eddig valóban elég sok bírálatot kapott az edzői páros, de most bizonyította, hogy taktikailag a holland csapat fele emelkedett" – szólt Mihók Attiláról és Cseh Sándorról.

A folytatásban az olaszokat búcsúztató Görögország következik, Olaszország és Kanada pedig az "alsó ágon" küzdhet az utolsó olimpiai kvótáért. Ismert, éppen Görögország állította meg a magyarokat az Eb-n.

"Azt hiszem, most aztán a lányoknak megjött az étvágyuk, és miután nem a spanyol vagy az amerikai csapat ellen kell kivívni a döntőbe jutást, biztos vagyok benne, sőt képesek a csajok arra, hogy a görög válogatottat legyőzzék, és mi játsszuk majd a döntőt" – jelentette ki Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×