eur:
389.75
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Paksi FC Stadionja az OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkőzés kezdete előtt Pakson 2023. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Őrzi százszázalékos hazai mérlegét a Paks

A Paks kétgólos győzelmet aratott a sereghajtó, vendég Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Paks a kezdő sípszótól kezdve gólratörően játszott, igaz, nagy helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A vendégek fiatal kapusa, Kovács Marcell jól védett, de negyedóra elteltével, egy bal oldali szögletet követően már ő is tehetetlen volt, Szabó János ugyanis közvetlen közelről a kapuba fejelte a labdát. A hazaiak a vezetés megszerzése után is nyomás alá próbálták helyezni a várdaiakat, bár sokszor hiba csúszott a passzokba, Windecker József pedig 14 méterről gyengén lőtte el a labdát, amikor már csak a kapussal állt szemben. A vendégek – bár nem játszottak alárendelt szerepet – nem igazán tudtak gólszerzési lehetőséget kialakítani, ezzel együtt a 40. percben, egy kontra után azért sikerült megtornásztatniuk Szappanos Pétert. Közvetlenül a szünet előtt ismét a bal oldalról végezhetett el szögletet a Paks, s a vendégek védelme ugyanúgy teljesített, mint az első gólnál: a játékosok közelről nézték, ahogy Windecker elé kerül a labda, ő pedig ezúttal, négy méterről már nem hibázott.

A fordulás után gyorsan végleg lezárhatta volna a meccset a hazai csapat, de a Lenzsér Bence lerántásáért megítélt büntetőt az 52. percben Hahn János kihagyta, illetve Kovács hárította. Hahn két perccel később a keresztlécet találta el, majd Kovács újabb védései mentették meg a vendégeket a harmadik góltól. A hajrához közeledve aztán, szinte a semmiből szépített a Kisvárda: szintén egy szöglet után Balogh Norbert lőtte közelről a kapuba a labdát. A góltól felélénkültek a szabolcsiak, többször is veszélyeztettek, de egy kontrával – Böde Dániel remek kiugratása után Mezei Szabolcs lőtte ki a bal alsó sarkot – eldöntötte a három pont sorsát a Paks.

A tolnai együttes idénybeli ötödik hazai meccsén az ötödik sikerét aratta, összességében pedig már hét mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, s jelenleg vezeti a tabellát.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 3-1 (2-0)
Paks, 2078 néző, v.: Káprály

gólszerzők: Szabó J. (16.), Windecker (45+3.), Mezei (80.), illetve Balogh N. (73.)

sárga lap: Lenzsér (94.), illetve Vida (2.), Melnyik (26.)

Paks:
Szappanos - Lenzsér, Kinyik, Szabó J. - Kovács K., Papp K., Windecker, Mezei (Bőle, 82.) Silye (Osváth, 82.) - Skribek (Szabó B., 67.), Hahn (Böde, 67.)

Kisvárda Master Good:
Kovács M. - Cipetic, Széles, Jovicic, Vida (Alic, a szünetben) - Melnyik (Czékus, 90.), Ötvös - Navratil (Stefan, 73.), Makowski (Nikolov, a szünetben), Camaj (Ilievski, 53.) - Balogh N.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×