eur:
389.53
usd:
362.58
bux:
68013.45
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. október 29-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Magabiztos Ferencváros-győzelem a derbin

A címvédő és ismét listavezető Ferencváros hazai pályán magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott ősi riválisa, az Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi rangadóján.

A hazaiaktól az utolsó pillanatban két kulcsember, a csapatkapitány Dibusz Dénes és a középpálya motorja, Sigér Dávid sem tudta vállalni a játékot. A pirotechnikai "bemutatót" követő füstfelhő miatt néhány perc késéssel kezdődött az összecsapás, amelybe a házigazdák nagy elánnal vetették bele magukat, és Lisztes révén egy korai kapufát is jegyeztek.

Amikor a lilák éppen kezdtek feljavulni, egy hatalmas hiba után Pesic megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak – Tamás nyúlt bele rosszul egy átadásba, amivel helyzetbe hozta a rivális csatárát. Néhány perccel az első félidő rendes játékidejének vége előtt kis híján egyenlített az Újpest, de a válogatott kapusa helyén pályára lépő Varga Ádám bravúrral hárított.

Budapest, 2023. október 29.
A győztes ferencvárosi csapat tagjai a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzés után a Groupama Arénában 2023. október 29-én. Ferencváros-Újpest 3-0.
MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2023. október 29. A győztes ferencvárosi csapat tagjai a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–Újpest FC mérkőzés után a Groupama Arénában. MTI/Koszticsák Szilárd

Az első félidő végül 55 percig tartott, a lilák nagyon közel voltak ebben a periódusban az egyenlítéshez.

A szünet utáni első percekben futószalagon érkeztek az újpesti helyzetek, Ambrose például öt méterről gurított mellé senkitől sem zavartatva.

Az Újpest nyomása ellenére megduplázta előnyét a címvédő, Abena fejelt gólt szöglet után. Három perccel később eldőlt a három pont sorsa, Abu Fani értékesítette a Banairól kipattanó labdát.

A hajrára érthetően hitehagyottá vált az Újpest, a Ferencváros pedig már nem erőltette a támadásokat, így az eredmény nem változott.

Budapest, 2023. október 29.
A vesztes újpesti csapat tagjai a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzés után a Groupama Arénában 2023. október 29-én. Ferencváros-Újpest 3-0.
MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2023. október 29. A vesztes újpesti csapat tagjai a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–Újpest FC mérkőzés után a Groupama Arénában. MTI/Koszticsák Szilárd

Az élvonalban ez volt a 239. derbi, a Ferencváros 116. alkalommal diadalmaskodott, az újpestiek 61-szer nyertek, de 2015 decembere óta nem ünnepelhettek a párharcban.

Dejan Stankovic irányításával továbbra is veretlenek a zöld–fehérek.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Ferencvárosi TC-Újpest FC 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 20 357 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Pesic (28.), Abena (70.), Abu Fani (73.)
sárga lap: Lisztes (20.), illetve Hall (53.), Kosanovic (81.)

Ferencvárosi TC:
Varga Á. - Wingo, S. Mmaee, Abena, Botka (Ramírez, a szünetben) - Makreckis, Abu Fani (Esiti, 88.) - Owusu, Zachariassen (Gojak, 83.), Lisztes (Marquinhos, a szünetben) - Pesic (Nguen, 88.)

Újpest FC:
Banai - Pauljevic, Kosanovic, Hall, Tamás (L. Kastrati, 62.) - Mörschel (Mack, 72.), Onovo, Tajti - Kiss T. (Simon K., 72.), Ambrose (Ganea 80.), Csoboth (Sasere, 80.)

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×