eur:
388.48
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
MUNICH, GERMANY - OCTOBER 28: Harry Kane of FC Bayern Muenchen runs with the ball during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and SV Darmstadt 98 at Allianz Arena on October 28, 2023 in Munich, Germany. (Photo by Kevin Voigt/Getty Images)
Nyitókép: Kevin Voigt

Saját térfeléről rúgott gólt Harry Kane a Bundesligában

A Bayern München 8-0-ra verte meg a Darmstadtot a német labdarúgó Bundesliga szombati játéknapján. Az eredmény meglepő, ritka, de nem egyedi. Annál inkább az, hogy az angol középcsatár az első kilenc Bundesliga-mérkőzésén 12 gólt szerzett.

Különös mérkőzés volt: Manuel Neuer a decemberi síbalesete óta először védett a Bundesligában, Joshua Kimmich már a negyedik percben piros lapot kapott, aztán – még az első félidőben – a vendégektől is két játékost kiállított a játékvezető.

A Bayern végül nyolc gólig jutott, Kane mesterhármasával. Az angol csatár az első játékos a legerősebb európai bajnokságok mostani idényében, aki legalább tíz gólt szerzett és legalább öt gólpasszt is adott.

Minden sorozatot figyelembe véve 13 találkozón 14 gólt rúgott, hét gólpasszt osztott ki. A Darmstadt ellen a saját térfeléről, a kezdőkörből emelt az ellenfél kapujába, s ezzel David Beckham több mint huszonöt évvel ezelőtti, a Wimbledonnak rúgott gólját idézte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×