eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a F csoport harmadik fordulójában játszott Paris Saint-Germain - AC Milan mérkőzésen Párizsban 2023. október 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus

A PSG leiskolázta a Milant

A PSG könnyed játékkal is sima győzelmet aratott a mostani BL-sorozatban még szerzett gól nélküli Milan ellen.

A 21 órakor kezdődött mérkőzéseket élőben közvetítettük, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.

Megőrizte hibátlan mérlegét a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulós szerdai meccsén az FC Barcelona, amely 2-1-re legyőzte a vendég Sahtar Donyecket. A katalán sztárcsapat Ferran Torres és Fermin Lopez révén már a 36. percben kétgólos előnyben volt, majd - bár az ukrán együttes a második félidőben szépített - ebből egyet a lefújásig megőrzött, s ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé a H csoportból.

Az E csoport kora esti találkozóján a keveset mutató Lazio 3-1-es vereséget szenvedett Rotterdamban, a Feyenoord otthonában. A hollandok végig nagy erőbedobással futballoztak, míg olasz riválisuk fáradtnak és jóval lassabbnak tűnt, így összességében megérdemelt a hazaiak sikere. A Feyenoordban a mexikói válogatott csatár, Santiago Gimenez duplázott.

A sorsolás után legnehezebbnek tűnő F csoportban így nyílt maradt a küzdelem a nyolcaddöntőbe jutást jelentő első két helyért, igaz, a Paris Saint-Germain a mostani diadallal kedvező helyzetbe került. A Milannak nem sikerült felvennie a tempót és a ritmust szinte az egész meccs során, a hazaiak pedig a világbajnok francia csatár Kylian Mbappé, valamint a vb-ezüstérmes Randal Kolo Muani és a dél-koreai Li Kang In találataival magabiztos diadalt arattak.

A Dortmund az első félidő végén szerezte meg a vezetést az előzetesen esélyesebbnek tartott Newcastle vendégeként, és ezt az egygólos előnyt aztán óriási küzdelemben meg is őrizte a lefújásig. A házigazda angol együttes végig küzdött, de erőltetettnek tűntek a támadásai, és ha adódott is a játékosok előtt egy-egy nagy lehetőség, vagy a kapufát találták el, vagy a németek kapusa hárított.

Az E csoportban a mérkőzést emberhátrányban befejező Atlético Madrid nagy küzdelemben játszott 2-2-es döntetlent Glasgow-ban a Celtic-kel, míg a G csoportban a címvédő Manchester City gól nélküli első félidő után 3-1-re győzött a svájci Young Boys otthonában. Az angol csapatban Erling Haaland duplázott, a City pedig hibátlan mérleggel áll a négyes élén és a következő fordulóban már be is biztosíthatja a legjobb 16 közé kerülését.

Ugyancsak a G jelű négyesben a magyar válogatott védő Willi Orbánt sérülése miatt nélkülöző, a kapus Gulácsi Pétert pedig a kispadra ültető RB Leipzig 3-1-re verte a vendég Crvena Zvezdát.

A H csoportban az FC Porto a szünetben még egygólos hátrányban volt, aztán viszont a brazil Evanilson mesterhármasának is köszönhetően fordított és végül sima, 4-1-es sikert aratott a belga Antwerp vendégeként.

Az élő közvetítés

FEYENOORD–SS LAZIO 3-1: Giménez két, Zerrouki egy gólt szerzett, erre pedig csak Pedro tudott válaszolni, büntetőből, már háromgólos hátrányban.

FC BARCELONA–SAHTAR DONECK 2-1: Ferran Torres volt az első félidő főszereplője, gólt szerzett, gólt passzt adott. Az ukránok a második játékrészben Szudakov révén szépítettek, de többre nem jutottak. A katalánok kilenc ponttal állnak, nagyot léptek a továbbjutás felé.

CELTIC–ATLÉTICO MADRID 1-0: A japán Furuhasi máris gólt szerzett.

RB LEIPZIG–CRVENA ZVEZDA 1-0: A Vörös Bika vezet a Vörös Csillag ellen, David Raum a gólszerző.

CELTIC–ATLÉTICO MADRID 1-1: Antoine Griezmann kihagyott egy büntetőt, de a kipattanó labdát a kapuba lőtte.

PARIS SAINT-GERMAIN–AC MILAN 1-0: Kylian Mbappé látványos góljával vezetnek a franciák a Parc des Princes-ben.

CELTIC–ATLÉTICO MADRID 2-1: Palma góljával újra előnyben a skótok.

RFC ANTWERP–FC PORTO 1-0: Yusuf előnyhöz juttatta a belga csapatot.

NEWCASTLE UNITED–BORUSSIA DORTMUND 0-1: Felix Nmecha gólra váltotta Schlotterbeck labdáját.

RFC ANTWERP–FC PORTO 1-1: Evanilson rögtön a fordulás után kiegyenlített.

YOUNG BOYS–MANCHESTER CITY 0-1: Akanji egy helyzetet kihagyott, a másodikat már nem.

YOUNG BOYS–MANCHESTER CITY 1-1: Elia kiegyenlített.

PARIS SAINT-GERMAIN–AC MILAN 1-0: Ousmane Dembélé is megtette a magáét, hasonlóan látványos gólt rúgott, mint Mbappé. De nem érvényes, mert Ugarte bodicsekkel szerzett labdát a középpályán.

PARIS SAINT-GERMAIN–AC MILAN 2-0: Mégis kétgólos az előnyt, egy szöglet után Dembélé lövése után Maignan éppen Kolo muani elé tolta a labdát, aki a kapuba passzolt.

CELTIC–ATLÉTICO MADRID 2-2: Álvaro Morata a kapuba talált.

RFC ANTWERP–FC PORTO 1-2: Már vezetnek a portugálok.

RB LEIPZIG–CRVENA ZVEZDA 2-0: Xavi Simon növelte a lipcseiek előnyét.

RB LEIPZIG–CRVENA ZVEZDA 2-1: Még nincs megnyerve a mérkőzés, Sztamenics szépített..

YOUNG BOYS–MANCHESTER CITY 1-2: Erling Haaland megszerezte az első gólját a mostani BL-kiírásban. Tizenegyesből.

RFC ANTWERP–FC PORTO 1-3: Evanílson újabb góljával kétgólos előnyben a Sárkányok.

RB LEIPZIG–CRVENA ZVEZDA 3-1: Dani Olmo minden lipcsei szurkolót megnyugtatott.

PARIS SAINT-GERMAIN–AC MILAN 3-0: Kang In Ri a harmadik gól szerzője.

RFC ANTWERP–FC PORTO 1-4: Evanílson mesterhármasig jutott.

YOUNG BOYS–MANCHESTER CITY 1-3: Erling Haaland hozzátett egyet akcióból is.

E csoport: Feyenoord–Lazio 3-1, Celtic–Atlético Madrid 2-2. A csoport állása: 1. Feyenoord 6, 2. Atlético 5, 3. Lazio 4, 4. Celtic 1.

F csoport: Newcastle United–Borussia Dortmund 0-1, PSG–AC Milan 3-0. A csoport állása: 1. PSG 6, 2. Newcastle 4, 3. Dortmund 4, 4. Milan 2.

G csoport: Young Boys–Manchester City 1-3, RB Leipzig–Crvena zvezda 3-1. A csoport állása: 1. Manchester City 9, 2. RB Leipzig 6, 3. Young Boys 1, 4. Crvena zvezda 1.

H csoport: Barcelona–Sahtar 2-1, RFC Antwerp–Porto 1-4. A csoport állása: 1. Barcelona 9, 2. Porto 6, 3. Sahtar 3, 4. Antwerp 0.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×