eur:
389.23
usd:
363.74
bux:
68173.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Virth Balázs edző (b) és Milák Kristóf olimpiai, világ- és háromszoros Európa-bajnok válogatott úszó a Duna Arénában 2022. június 16-án, a magyarországi vizes vb kezdete előtt két nappal.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

"Híresen nagy türelmű edző vagyok, de..." - Virth Balázs Milák Kristóf felkészültségéről

Alázatot, szerénységet és szorgalmat vár minden tanítványától Virth Balázs úszó mesteredző. Arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy egy vírusfertőzés is nehezíti az olimpiai bajnok Milák Kristóf őszi munkáját.

"Milák Kristóf nagyjából fél évvel ezelőtt kezdte ritkítani a saját edzéseit és aztán volt egy bejelentett nyári pihenője is, milyen állapotban van?" - szólt a kérdés az InfoRádióban az olimpiai bajnok úszó edzőjének.

Virth Balázs válasza szerint a versenyzője lassan fél éve nem végzett magas szintű munkát, ezért a visszatérése "egy kicsit fokozatosabb és kicsit visszafogottabban halad, mint mondjuk három-négy hét kihagyás után".

Ez azt jelenti, hogy jóval nagyobb az állóképességi lemaradása, az erejét tekintve is van mit pótolni, ezért "picit hátrébb tart mind a többiek, pontosan ezért gondoltuk úgy, hogy csak a Világkupa-sorozat harmadik állomására, Budapestre fogjuk nevezni őt" - mondta az edző.

A jelenlegi állapotában csak az 50, 100 és 200 méteres gyorsúszásban áll majd rajthoz, és 50, 100 pillangón. Olimpiai bajnoki számában, a 200 méter pillangón még nem, mert ahhoz nincs meg az állóképessége.

Nála szintfelmérő lesz ez a világkupa.

"Kímélni akarják attól, hogy rossz szájíze legyen egy esetleges gyengébb 200 méter pillangós eredmény miatt?" - hangzott el a kérdés az interjúban. A válasz szerint akkor szeretnék odaállítani a fő számában versenyezni, amikor ahhoz méltó módon tud szerepelni Milák Kristóf. Mert ez is egy fontos szempont.

Virth Balázs olyan hozzáállást vár a versenyzőjétől, amilyet a közös munka első másfél évében tapasztalt nála. Elégedett volt az áprilisi kaposvári bajnokságon elért 1,52-es idővel is, hiszen hasonlóval nyerték a világbajnokságot is.

Felsorolva: szorgalmat, alázatot, szerénységet, mert akkor lehet magabiztosan versenyezni.

Azzal kapcsolatban, hogy mikor lehet egy edző türelmes, és mikor kell kemény legyen, Virth Balázs kifejtette: "Híresen nagy türelmű vagyok, nyilván belül azért érlelődik bennem, hogy mikor kell odalépni, de azt gondolom, hogy nagyon fokozatosan kell felépíteni őt, hiszen nagyon sokat hagyott ki és távol került a nagy munkavégzéstől. De most éppen ezen a héten beteg, pont egy olyan vírusos betegséget kapott el, amely visszavett bennünket, úgyhogy még türelmes vagyok" - mondta Milák Kristóf mestere, aki Kapás Boglárka, Márton Richárd és Zombori Gábor felkészülését is irányítja.

További részletek csütörtökön este fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×