eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A győztes Losonczi Dávid ünnepel a bolgár Szemen Novikov ellen a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében vívott mérkőzés után a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon 2023. szeptember 23-án. A magyar versenyző bejutott a döntőbe, ezzel olimpiai kvótát szerzett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Birkózó-vb - csalást gyanít a magyar szövetség, felülvizsgálatot kérnek

A 72 kilogrammos Fritsch Róbert és a 87 kilós Losonczi Dávid is ezüstérmet nyert a belgrádi birkózó világbajnokságon a kötöttfogásúaknál, utóbbi ötkarikás kvótát is szerzett. Módos Péter szövetségi kapitány az Inforádiónak azt mondta, hogy a nagyszerű eredmények ellenére nem elégedett.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) hivatalos lépéseket tett a kötöttfogású 87 kilogrammos súlycsoport döntőjének felülvizsgálatára, mivel véleménye szerint a bírók súlyos tévedése nyomán szenvedett vereséget Losonczi Dávid.

Az MBSZ közölte: a vezetőség úgy döntött, minden sportdiplomáciai lépést megtesz annak érdekében, hogy a vasárnapi finálét, melyben Losonczi Dávid óriási csatában 8-7-re kikapott a török Ali Cengiztől, felülvizsgálja a nemzetközi szövetség (UWW).

"Határozott vélemény, hogy a szőnyegen a rivális két vállra került.

Ezért az MBSZ hivatalos felülvizsgálati kérelemmel folyamodik a nemzetközi szövetség (UWW) illetékes testülete felé, hogy szakmailag állapítsa meg, súlyosan hibás bírói döntés született" - állt az MBSZ hírlevelében. A sportág jelenlegi szabályrendszerében nem létezik az óvás fogalma, az eredményt így nem változtatják meg, de az MBSZ szerint mindent meg kell tenni a maximális jogorvoslat érdekében.

Az ESMTK 23 éves birkózója vasárnap csaknem egy percig tartotta tusveszélyes helyzetben Cengizt, a vezetőbíró pedig kétszer is megadta a kétvállrafektetést és ezzel lezárta volna a meccset Losonczi javára, ám a pontozóbíró, illetve a szőnyegelnök erre nem adott engedélyt. Módos Péter szövetségi kapitány a helyszínen tehetetlen volt, ugyanis a tusveszélyes helyzetre nem kérhette a videobíró segítségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×