eur:
390.95
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Basketball hoop isolated on black background. Professional sport concept
Nyitókép: Augustas Cetkauskas/Getty Images

Székely Norbert: minden elvárást túlteljesítettünk az Eb négyes döntőjébe jutással

A magyar női kosárlabda-válogatott 26 év után jutott a négy közé Európa-bajnokságon, miután a negyeddöntőben 62-61-re legyőzte Csehországot, ráadásul ezzel kiharcolta az olimpiai selejtezőben való részvétel jogát is.

"Óriási érzés, hogy ott vagyunk Európa legjobb négy csapata között, és egyben olimpiai selejtezős helyen is. Az álmainkban fordult ez elő velünk. Túlteljesítettünk minden elvárást, ami magunkkal szemben volt és amit a közvélemény támasztott velünk szemben. Csodálatos csapatként harcoltunk együtt nemcsak ezen a mérkőzésen, hanem az elmúlt két hónapban is" – emelte ki Székely Norbert szövetségi kapitány.

Hat éve építik ezt a projektet, és most itt az idő, hogy vegyenek egy nagy levegőt és elmélkedjenek azon, milyen csodálatos dolgok mentek itt végbe – tette hozzá.

Négy mérkőzésből hármat megnyertek. Az Európa-bajnokságon nincsenek gyenge csapatok, nagyon jól felkészített és erős válogatottak ellen kellett játszaniuk. Olykor szépen tudtak játszani, máskor küzdeni kellett egymásért, de mindig egységesek voltak.

A mérkőzések egyformán nehezek voltak, de persze mindegyiknek más volt a kulcspontja, mindegyiken más volt a válogatott erőssége. A játékosok és kicsit a szakma is meg tudta valósítani magát e siker által, és reméli, hogy minden magyar is, aki szurkolt a csapatért.

"Nem szeretnénk itt megállni az Európa-bajnokságon, nem szeretnénk megállni a csapatépítésben, sem azon az úton, amely előttünk van. Ha pedig már ott lehetünk az olimpiai selejtezőn, akkor legyen célja a válogatottnak az olimpiára való kijutás" – vázolta a jövőt a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A válogatott legnagyobb erősségének azt tartja, hogy egységes, gyors (ezt évekig próbálták sulykolni), az képes egymásért küzdeni. Csupa olyan dolgok, amelyek sikerre vihetnek egy csapatot. Ha a játékosok folyamatosan ilyen sebességen tudnak játszani, akkor Székely Norbert reményei szerint a határ a csillagos ég lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×