eur:
395.88
usd:
365.04
bux:
65570.85
2024. március 19. kedd Bánk, József
Milák Kristóf (b) és Sós Csaba szövetségi kapitány a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Minden bizonnyal nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének elmúlt néhány hete nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020 őszén a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.

Sós Csaba szerint Milák Kristóf az év eleji edzőtáborokban még extra módon dolgozott, csodájára jártak a külföldiek még a szárazföldi edzéseinek is, és nagyszerűen szerepelt az országos bajnokságon.

"Az azt követő időszaka nem sikerült jól, erről nem akarok most bővebben beszélni, ez valószínűleg azt fogja eredményezni, hogy nem bővítjük most a repertoárját, amit viszont már nagyon régóta terveztünk. Az Európa-bajnokságon már látható volt, hogy a 200 gyors és a 200 pillangó ütötte egymást, ilyen torlódás itt is van, és azért ez világbajnokság" – mondta az InfoRádiónak a szövetségi kapitány.

Azt valószínűsítette, hogy az olimpiai bajnok a két egyéni pillangószám (100 és 200 méter) mellett csak a két férfi gyorsváltóban áll rajthoz a július végi fukuokai világbajnokságon.

Sós Csaba arra is felhívta a figyelmet, hogy

Miláknál nagyon nehéz megítélni, hogy éppen milyen formában van,

ehhez példaként említette, hogy 2020 őszén leterítette a koronavírus, hetekig lázas volt, nyolc kilót lefogyott, aztán a felgyógyulása után három héttel 200 pillangón 1:55-tel kezdődő időt repesztett, és szenzációs versenyben kapott ki az országos bajnokságon hazai riválisától, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamástól.

A kapitány azt is elárulta, hogy a tavalyi, budapesti világbajnokság előtt is voltak hasonló kételyek vele kapcsolatban, akkor az edzője, Virth Balázs még azon gondolkodott, hogy tanítványa egyáltalán induljon-e hazai közönség előtt, aztán mégis világcsúccsal győzött.

"Őszintén mondom, voltak olyan időszakok, amikor nem volt megfelelő a felkészülése, de ebből nem lehet semmit sem levonni,

olyan állapotban viszont bizonyosan nincs, hogy további számokat most felvegyen" – ismerte el az úszóválogatott szakvezetője.

A részletes kapitányi interjút az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallgathatják meg csütörtök este fél nyolc után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×