eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az ezüstérmes magyar csapat tagjai a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzés végén a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én. A Vipers címét megvédve 28-24-re győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Elek Gábor: most még nem tudok örülni az ezüstéremnek

Az FTC vezetőedzője szerint a Vipers Kristiansand megérdemelten győzött a női Bajnokok Ligája budapesti döntőjében.

Elmaradt a bravúr, az FTC 28-24-re kikapott a norvég Viperstől a BL-döntőben. A magyar együttes mindkét félidő elejét rosszul kezdte, és ezúttal nem tudott csodát tenni és fordítani, mint az Esbjerg elleni elődöntőben.

„Először is gratulálok a Vipers Kristiansandnak, teljesen megérdemelten győzött, az egész éves teljesítményét tekintve is. Egy rendkívül jó csapat, rendkívül jó szervezetben, nagyon gyors kézilabdával” – kezdte Elek Gábor, a ferencvárosiak vezetőedzője, akinek ez volt az utolsó mérkőzése a csapat kispadján.

„A saját évünkre feltétlenül büszke vagyok, bár most nem tudok örülni. De ki az az edző, aki egy vesztes mérkőzés után örülni tud? Pár nap múlva nagyon fogunk tudni örülni az ezüstéremnek és nagyon büszkék leszünk rá, de most nem tudok igazán. Viszont, ha nekem azt mondja ebben az évben, hogy itt leszünk és döntőt is játszunk, akkor valószínűleg kinevettem volna az utolsó két hónap kivételével. Borzasztó nagy dolgokon mentünk keresztül: történelmi vereség a Bietigheim ellen, aztán történelmi gólkülönbségű győzelem Csehországban, aztán történelmi fordítás Metzben, most egy történelmi nézőszám egy ilyen csodálatos közegben. Igazából a szurkolóinknak köszönöm meg az egész évet, egyrészt azért, mert elviselték ezt a hullámvasutat, másrészt, hogy ennyien eljöttek ide miattunk és ilyen atmoszférát teremtettek. A csapatomra és az egész klubra is nagyon büszke vagyok, azt mondom, hogy rendben volt ez az év, csak most nem tudok örülni” – foglalta össze Elek Gábor.

A hogyan továbbról is beszélt. „Az, hogy hol fogom folytatni, egyáltalán fogom-e folytatni, arra most még nem tudok válaszolni.”

A győztes Ole Gustav Gjekstad szerint csapata fantasztikusan teljesített a döntőben és az egész szezon során. A Vipers vezetőedzője külön megdicsérte Katrine Lunde kapust, aki immár hétszeres BL-győztes, de elismerően beszélt az FTC-ről is.

„A Ferencváros remekül harcolt és nagyszerűen játszott a szezon során. És Gábor, remélem, hogy hamarosan újra itt találkozunk, mert hosszú éveken át fantasztikusan vezetted a csapatot, minden jót kívánok. A mostani csapatunktól mindketten megválunk, de remélem, hogy folytatni fogod valahol. Most egy kicsit üresnek érzem magam. Nagyon büszke vagyok a lányokra és a klubra, számomra ez a Vipersnél töltött időszak tökéletes fináléja.”

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×