eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Márton Gréta, a magyar csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Márton Gréta: ez az ezüstérem már most szépen csillog

Mostantól az a cél, hogy még sok ilyen jó döntőt játszhassunk – mondta az FTC női kézilabdacsapatának balszélsője a Vipers Kristiansand ellen elveszített budapesti Bajnokok Ligája-döntő után.

A Ferencváros 28-24-re kikapott a címvédő norvég Vipers Kristiansandtól a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében, és így a második helyen végzett a budapesti fináléban.

Márton Gréta a lefújás után az InfoRádióban arról beszélt, hogy nem tudja pontosan, mi hiányzott a győzelemhez. Abban biztos vagyok, hogy mindent beleadtunk, szívünket-lelkünket kitettük a pályára, és sajnos ennyire volt elég" – tette hozzá a balszélső.

Belülről úgy érezte, ahogy telt az idő, egyre inkább a Vipers felé billent a mérleg minden szempontból, és sajnálja, hogy nem tudták legyőzni a norvég címvédőt. "Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert tényleg óriásit harcoltunk, és nagy dolog, hogy idáig eljutottunk, úgyhogy szépen csillog az ezüstérem is" – mondta.

Márton Gréta szerint a Vipers győzelmében kulcsszerepet játszott az orosz jobbátlövő, Anna Vjahirjeva, aki "megállíthatatlan" volt és remekül védett Katrine Lunde is. Az is kivett sokat az FTC játékosaiból, hogy folyamatosan futni kellett az eredmény után. Előzetesen arra készültek, hogy lassítani fogják a játékot, mert a "futóversenyben" gyengébbek, ezért megpróbáltak csak akkor gyors lerohanásokat kezdeményezni, amikor tényleg volt reális esély a gólszerzésre, egyébként próbáltak egy kicsit hosszabban, taktikusabban játszani. "Sajnos ez ma ennyire volt elég" – tette hozzá a szélső.

Márton Gréta azt is kiemelte, hogy külön készült a Lunde elleni csatára, hogyan kell túljárni az eszén, s noha ez egy stresszfaktor volt, de amikor belőtte az első gólját, onnantól kezdve már átlendült egy teljesen más lelkiállapotba. "Nagyon élveztem az utolsó percig, annak ellenére, hogy sajnos vesztésre álltunk szinte végig, de összességében boldogok vagyunk, hogy itt lehettünk, és az a cél a jövőben is, azért fogunk dolgozni, hogy még ilyen jó döntőket játszhassunk" – mondta a Ferencváros kézilabdázója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×