eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ambrosio Jose Martin Cedres, a magyar csapat vezetőedzője örül csapata győzelmének a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének bronzmérkőzésén játszott Győri Audi ETO KC - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én. A Győr harmadik helyen végzett, miután a 28-27-re legyőzte a dán csapatot.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Női kézilabda BL: bronzérmes a Győr, de Ambros Martin nem elégedett

A Győri Audi ETO KC harmadik helyen végzett a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében.

A bronzmérkőzésen a győriek 28-27-re legyőzték a dán Team Esbjerg együttesét. Az ötszörös győztes kisalföldi csapat 2021 után másodszor zárt a dobogó alsó fokán a BL-ben.

A fináléban 18 órától az FTC-Rail Cargo Hungaria a legutóbbi két kiírásban diadalmaskodó norvég Vipers Kristiansand ellen lép pályára az MVM Dome-ban.

A mérkőzés után Ambros Martín azt nyilatkozta:

"Most hátralépek és otthonról igyekszem tanulni a női kézilabdáról"

Majd azzal folytatta, hogy nem közelről, hanem csupán a televízión keresztül igyekszik majd minél többet tanulni. Szerinte jövőre új lehetőség nyílik a csapat előtt a siker elérésére a Bajnokok Ligájában.

Mint mondta: csalódott, mert nem sikerült aranyérmet nyernie a Győri Audi ETO-val a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ugyanakkor örül annak, hogy utolsó győri mérkőzésén együttesével vasárnap megszerezte a harmadik helyet a dán Team Esbjerg 28-27-es legyőzésével az MVM Dome-ban.

"Ez most rengeteget jelent nekünk, hiszen a tegnapi vereség után nagyon nehéz esténk volt. Az aranyért jöttünk erre a hétvégére" - kezdte értékelését a sajtótájékoztatón Martín, aki kiemelte: a Viperstől elszenvedett elődöntős vereség után szerették volna egy újabb kemény ellenfél ellen megszerezni a harmadik helyet.

"Nem vagyok elégedett a bronzzal, és biztos vagyok benne, hogy a csapatom és a drukkereink sem elégedettek vele.

Sajnálom, hogy nem tudtam elérni az aranyat a klubnak, a játékosaimnak és a szurkolóinknak. Ugyanakkor elmondhatjuk, hogy győzelemmel zártuk az idényt, egyúttal edzői pályafutásom második győri szakaszát" - fogalmazott az 55 esztendős spanyol vezetőedző, aki korábban 2012 és 2018 között, majd 2021-től mostanáig irányította az ETO-t. Ez volt az utolsó találkozója az együttessel, amellyel a BL-t négyszer, a bajnokságot hétszer, a Magyar Kupát hatszor nyerte meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×