eur:
394.45
usd:
369.62
bux:
65196.65
2024. április 19. péntek Emma
Milák Kristóf, a férfi 50 méteres gyorsúszás második helyezettje a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Virth Balázs: Kapás Boglárka megdöbbentette Milák Krisfófot

Kapás Boglárka és Milák Kristóf mestere szerint nem volt teljesen problémamentes az elmúlt időszak, de így is hasznos munkát végeztek a thaiföldi edzőtáborban.

"Elégedett vagyok az edzőtáborral. Nagyon sokat edzünk más csapatokkal vagy más versenyzőkkel, a kollégákkal megbeszéljük, mikor tudunk beállni egymás edzéseibe, próbálunk erre alkalmat találni. Eddig nagyon jól működött" – mondta el az InfoRádióban Virth Balázs úszóedző.

A magyar úszóválogatott 13 tagja utazott edzőtáborba Thaiföldre, onnan tértek haza a hétvégén. Az edző szerint Milák Kristóf most, a fukuokai világbajnokság előtt öt hónappal hasonló állapotban van, mint tavaly ilyenkor. Jelenleg az állóképességi edzések szerepeltek a központban. Volt egy gyomorrontása, emiatt változtatni kellett az edzéseken az utóbbi napokban.

Virth Balázs szerint fontos volt a mostani edzőtábor, és az a lényeg, hogy az országos bajnokság előtti, második edzőtábor jól sikerüljön. Úgy véli, Milák Kristóf jól vette a kitűzött feladatokat, szereti az edzőtáborokat. Különösen az áprilisi tenerifei edzőtáborban vár el tőle a mélységi munkák, hiszen azt a helyszínt jobban szereti az olimpiai bajnok versenyző.

Kapás Boglárka többször is jelentkezett az edzőtáborból a közösségi médiában mosolygós képekkel, jó hangulatban. Virth Balázs megerősítette, hogy a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes úszó jól végezte a munkát. Tőle is azt várja, hogy a második edzőtábora jól sikerüljön, és akkor az országos bajnokságon "a tavaly előtti önmagát idézheti".

Tavaly a derékfájás és az egyéb egészségügyi problémák szinte ellehetetlenítették a minőségi munkát. Virth Balázs szerint a mostani teljesítmény alapján ugyanaz a lelkesedés jellemző rá, ami korábban. Az a nagy kérdés, hogy mire lehet képes harmincéves kor után. "Azt látom, továbbra is képes végrehajtani a magas színvonalú munkát" – mondta az edző.

Nehezebben regenerálódik, több bemelegítésre a szüksége, de a teljesítményére majd a versenyek adnak választ.

Kapás Boglárka nagyon nehéz éven van túl, és tavaly kezdtek együtt dolgozni a nagyobb csapattal. "Ők nem látták, hogy mire képes Bogi edzésen. Most ez az az év, amikor amikor láthatják, hogyan tud edzeni. Nagyon magas színvonalat képvisel, és azt gondolom, a fiúk részéről volt meglepődés. Abszolút tudja a többit ezzel motiválni" – mondta Virth Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×